Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik


  • pilfer
    #114
    A Barca 77 milliót fizetne Nistelrooy-ért
    A Barcelona bejelentkezett Nistelrooyért

    RTL Klub Online - AP
    2004-04-13 16:54:29


    Az FC Barcelona hivatalosan bejelentkezett Ruud van Nistelrooy-ért, a Manchester United holland válogatott labdarúgójáért.

    Joan Laporta, a katalán klub elnöke találkozott Rodger Linse menedzserrel, aki azonban "őrültségnek" nevezte a vásárlási szándékot, mert Van Nistelrooy januárban 2008-ig meghosszabbította szerződését az angolokkal. Az öt évre szóló megállapodás heti 90 ezer fontot garantál a 2001-ben a PSV-től érkezett csatárnak.
    "Boldog vagyok a Manchester United-nél – nyilatkozta a focista, a klub hivatalos honlapján – Nemrégiben írtam alá a szerződés-hosszabbításomat, és nem akarok hűtlen lenni…"

    A Manchester United szóvivője szerint, nem hosszabbították volna meg van Nistelrooy szerződését, ha mag akarnának válni tőle. A klub cáfolata ellenére még nem biztos, hogy a holland a következő idényt is az Old Traffordon kezdi.

    Egy barcelonai lap értesülése szerint az egyesület rekordot jelentő 77 millió dollárt kínál a 27 éves klasszisért, az eddigi átigazolási csúcs a Real által Zinedine Zidane-ért kifizetett 65 millió volt 2001 júliusában.

    A Barcelona világhírű támadót keres a következő idényre, s eddig David Trezeguet, a Juventus francia gólzsákja volt az első számú jelölt.