• NEXUS6
    #27
    Hát igen, kb 30 éve létezik olyan terepkövető rendszer, ami akár hangsebességgel is átvisz olyan 15-30 m magasan a terp fölött bármilyen repülőgépet. Meg pár éve már olyan is ami műholdas fényképek alapján akár egy kanyonban is elmanőverez. Nos ezek után ezt az egészet nem értem. A DARPA-nál ugye megvannak ezek a pár cm felbontású térképek az adott terepről, ezek szerint ezeket nem adták oda a versenyzőknek.

    Magyarul azt akarták a robotoktól amit azért egy átlagember se igen tudna megcsinálni(egy átlag dzsiájdzsó meg pláne) , a kezedbe nyomnak egy iránytűt, meg egy túrista térképet oszt eriggy, menj 240 km-t. Ja és holnapután mind ezt ellenséges terepen!!!

    Ezt szerintem a szervezők is tudták, hogy képtelenség. És ez egy olyan amerikás sport volt valójában, mint a hangsebeséggel száguldozás a kiszáradt sóstavak medrében. Nekünk soknak tünik az a pár milkó dollár, nekik viszont a hétvégi zsebpénznek megteszi. Egy olyan mérnök kiképzése, aki ezt a feladatott megoldja amúgy 10X-ennyi volna. Ha tehát 10 évig nem jutnak semmi eredményre, még mindíg a pénzüknél vannak a szervezők. Ha viszont egy tehetséges ifjú szkájvolker holnap összedobja a roncstelepről a masinát, akkor már is nyertek az üzleten:)