• Bandew
  #8
  (Hardwired)

  Már időtlen idők oda be van jelentve Sid Meier Pirates! rimékje, de az infók meglehetősen szűkösen szivárognak róla, eddig talán egy-két kis képen kívül keveset hallhattunk-láthattunk a játékról. A Gamesy emberkéi most azonban rárúgták az ajtót a joviális játéktervezőre és egy adag látnivalóval és friss infókkal térhettek haza.
  "A célunk, hogy a játékosnak a legnagyobb szabadságot adjuk az események irányításában." - nyilatkozta Sid Meier - "és ezen események köre egy lüktető - saját politika és gazdasági rendszerrel rendelkező - világot teremtettünk."

  A játék sok apró történés és minijáték láncolata lesz, hogy soha ne legyen unalmas. A következőket teheted:

  Hajózás: hajókat fosztogatsz, viharokkal hadakozol, és elkerülöd az ellenséges őrjáratokat.
  Kikötő vizit: Beugrasz a kikötőkbe egy kis ápgrédre, eladni a zsákmányt, körülnézni a kocsmákba, missziókat gyűjteni.
  Governor látogatás :): Kellemes társalgás és tápos missziók felvétele!
  Tengeri HENT!: manöverezés, sortűz, csáklyázás!
  Kard ki kard: Egyedi kardharc, speciális mozgásokkal!.
  Szökés a börtönből: Egy kis lopakodás a sötét városban, cél az őrök elkerülése..
  Elásott kincs! Találd meg a térkép darabjait, amelyik a hatalmas piros X-hez vezet! (Jutalmad egy "megtaláltam a kincset" poló ;))
  Szárazföldi támadás városok ellen: Egy kis szárazföldi mészárlat RTS egyszerű RTS elemekkel.
  A Governor lányának elkápráztatása: Tanulj meg úgy táncolni, hogy a táncparketten hódítsd meg a nemes leányt. Igen Pirates!-ben egy táncszimulátor is rejtőzik!

  Ahogy a képeket is látszik egyfajta stílizált rajzfilmszerű grafikai stílust választottak a játékhoz, amely bennem nagyon kellemes Monkey Island-es emlékeket ébreszt és pláne a Pirates of the Carribean film után az egész világ nagyon közelinek és ismerősnek tűnik, kiváló időzítés. Maguk a harcok és a kocsmai verekedések is a filmeket idézik majd, sok humoros és látványos akcióelemmel.

  Bár a játékmenet nyitott, Meierék nem akarnak "gonosz" kalózt, hanem egy királyi engedéllyel harcoló nemes célokért küzdő hős (és gazdag) hazafit.

  A hajózási részt egyszerűsítették, ezentúl nem kell foglalkozni a széliránnyal. (Ez nem tom mennyire jó ötlet, khhm...). Lehetőség lesz néhány extra tárgy megszerzésére, pl. egy táposabb kard), de extra embereket is felvehetsz, amelyek a hajó hadi képességeit erősítik.

  Persze a nagy karrierépítés mellett a háttérben ott lesz a NAGY KVESZT is, azaz meg kell találnod elvesztt családtagjaidat és a KŐKEMÉNY főellenséget, de ő legyőzéséhez a legjobb hajókra és legénységre lesz szükséget. Ha őt is legyőződ, akkor már nyugodtan nyugdíja vonulhatsz :)

  (További képek az oldalon)