• galocza
    #4180
    módszertan 1.
    nem csinálsz ellenséget. ezért írtam, hogy az elején kalózkodás helyett pirátot/indiánust bántsunk, amíg meg nincs a rang minden nemzetnél. egy hercegnek amúgy többet elnéznek, mint egy kezdő alfedélzetsúroló helyettestanoncnak, magasabb rangon simán el lehet kötni 1-1 kincseshajót, ship of the line-t vagy kifosztani egy várost - csak némi dorgálás jár érte.

    módszertan 2.
    erre (is) való a lopakodós minijáték, feltehetőleg a legritkább és biztosan a legáltalánosabban utált. meg lehet találni a kocsmát és a kormányzói palotát, utóbbiban lehet udvarolni és tárgyalni a kormányzóval. persze ha morcosak rád, nem adnak feladatot, se rangot, de a fejpénzedet megválthatod (esetleg, ez se mindig van).

    módszertan 3.
    egyeske működik akkor is haragszik vmelyik ország: irts indiánt/kalózt, s kocsmákba betérve látod majd, hogy folyamatosan csökken a vérdíj a fejedre. ha sokat csinálod, újra meg fognak kedvelni (vagy legalábbis kevésbé utálni).

    módszertan 4.
    ez sem mindig működik, de a jezsuiták van hogy eljárnak a nevedben (ez is egy hajókísérgetős feladat), és hopsz, lenullázzák a pl. 106000-es vérdíjat. ez jó, de én marhára nem tudtam mindig kicsiholni. lehet, hogy nem volt elég közel a misszió ahhoz az egy spanyol városhoz amit meghagytam, lehet, hogy magasabb vérdíj kell (100000+), de erre nem lehet alapozni.

    a nemzetek és városaik viszonya hozzád amúgy nem mindig ugyanaz, van egy alap a nemzet részéről, de a különálló városaik szerethetnek jobban/kevésbé attól függően, hogy tettél-e velük vmi jót (bevándorló- korményzókíséret, udvarolsz az ottani lánynak) vagy rosszat (kifosztottad, nyúzod a hajóforgalmukat).