-
Nah, ma nyomtam végig 4-edjére a játékot . :)
Francia, angol, holland, majd újra francia színekben .
Pár tapasztalat:
Eleinte egyáltalán nem jöttem rá a játék lényegére (sajna az 'ős' Pirates kimaradt), első 3 alkalommal úgy értem a végére, hogy se megtalált családtagom (először kaptam egy térképet, de hiába kerestem, mindent megtaláltam a térkép alapján, de a kis házat nem ...), 2 . és 3 . alkalommal meg nem is kerestem szegényeket . Feleségem se volt, románc a legjobb 3/10 volt :D
Szal végig csak fosztogattam, kalózokat vadásztam (mindig megvolt az összes), majd elosztottam a zsákmányt, és szinteket léptem, míg vissza nem léphettem a kalózkodástól .
Most, 4 . alkalommal már úgy csináltam, hogy amit csak lehet, megcsinálok . Megkerestem az összes kalózt és kincseiket, feleségem is lett (9/10, táncolni az istenért nemtok ...
), majd beadta, hogy a testvéremet is meg kéne keresni, negyed térkép ide .
'Baron Raymondo' spanyol hadiladikját kellett megkeresnem . Megvolt, kinyírtam a lelkem, újabb térképdarab, öröm, móka, kacagás . Majd megint jött a Quest kocsmákban / kolostorokban, hogy 'Baron Raymondo'-nál van még egy térképrészlet ... Másodjárad is megöltem a párát, újabb térképdarab, majd MEGINT megöltem és mégegy (4 .) térképrészlet, így már megtaláltam a drágámat ...
Majd jött a Quest egy másik eltűnt családtagomról, már egy 'Marquis'-t kellett keresnem, megöltem, térképrészlet, újabb térképrészletért megint öljem meg, már az erődjében .... szal a sokadig reinkarnálódott báró meg márki után felhagytam a családkereséssel ....
Tapasztalatom szerint a birtokolt arany mennyiségének semmi köze a legénység moráljához . A lényeg (gondolom nem kell mondani), hogy MINDIG legyen elég kaja a hajón, én 21, 28, hosszú útra 30-40 közti Food-ot viszek (havonta 7-tel fogy asszem), és lehetőleg minél sűrűbben (sikeresen) kell nagy zsákmányra szert tenni, kocsmákban a csaj mondja, hogy melyik hajó viszi a sok csörgőst . Bizonyos zenei cuccok is javíthatják a morált !
Idővel - akár 220 ember / 1000 arany, akár 40 fő / 50000 arany van a hajón - a legénység morálja elkezd csökkenni, mivel a részüket szeretnék a zsákmányból, és az atyaúristen nem tántorítja el őket ettől a rögeszméjüktől, szinttől (apprentice, journeyman, stb ...) függően pedig egyre nagyobb %-ot tarthatunk meg, de sajna mindig csak egy hajót :( (Gondolom ezt se kell mondanom)
A hajók harcrendszere nekem kicsit illogikusnak tűnik . Az elején a legkisebb zsebkendővitorlás ladikkal is könnyedén elsüllyeszthetünk akár egy hadigályát is, később pedig egy nehéz fregattal meg kell szenvedni a kisebb brigantin vagy naszád ellen is . Pedig pont fordítva kellene lennie, nem ? Erősebb, 'tuningolt' 32-40 ágyús hadihajóval, és 2x-es túlerővel már illene könnyebben mennie ...
Hirtelen ennyi ...