-
Én még keveset játszottam a Theatre of War-al, de mások már említették, hogy a fegyverek sebzésének beállításakor bizony az oroszoknak maguk felé hajlott a kezük. Bár ez nem jelentkezik annyira markánsan a játékban. A fegyverek sebzési értékénél picit jobban a maximum felé tolták az orosz egységeknél, a németeknél inkább lefelé kerekítettek. Ettől függetlenül egy tigris most is letarolja a csatateret.
Az orosz kérdés nem ennyire egyszerű. Én a kommunistákat rühellem nemzetiségüktől függetlenül. Ne felejtsd el, hogy egy orosz közember soha nem akart a magyar emberektől semmi rosszat, többsége azt sem tudta, hogy létezik Magyarország. Őket mindig csak terelték ide. Hol az orosz cár, hol meg a komcsik. Na persze másképpen beszélnék ha félholtra vertek volna, kirabolnak és közben még végig kell néznem ahogy megerőszakolják feleségem és gyermekeim ez igaz. Hideg fejjel azért tudom, hogy ezeket az embereket belső ázsiából terelték ide elállatiasodott komiszárok, vodkával butítva, züllesztve el amúgy is primitív agyukat. Azért az orosz nép sem egységes náció, ott is vannak civilizáltabb (európai részek) lakosok és délázsiai húzott szemű hordák. Nagyanyám mesélte, hogy őhozzájuk először egy orosz tiszt jött be és az ott éppen ott totyogó kisgyereket felemelte magához ölelte és megpuszilta. Akkor sem pöccent be, amikor megtalálta a gondosan eldugott disznót és nem vette el. Sőt egy átmeneti orvosi gyengélkedőt rendezett be a házban és egy katona őrízte állandóan a házat a csontrészeg katonák randalírozásától. Betereltek egy csomó libát, hogy kopasszák meg a sérült katonáknak. Nagyanyám elmondása szerint már kezdtek megcsömölni a libamájtól :-)
Szóval ott is voltak emberségesek, de más dolog, hogy az ilyenek hamar valamelyik gulágon találták magukat a háború után.