Betegségek
  • Dzsini
    #5
    google...

    Staphylococcus aureus:

    A baktérium az egészséges emberek körülbelül 30-50 százalékának bőrén és nyálkahártyáin is megtalálható, valamint a felszíni sérüléseken. Minden élelmiszerben előfordulhat, amellyel a baktériumhordozók érintkeztek. Ha elszaporodik (5 fok feletti hőmérsékleten képes erre), mérgező anyagokat, toxinokat termel. Bár a főzés elpusztítja a baktériumot, a toxinokat nem, ezért az egyetlen védekezés a baktériumok szaporodásának megakadályozása, vagyis az ételkészítés és tárolás során biztosított maximális higiénia.

    A fertőzés tünetei:
    Erős hányás, émelygés, időnként hasmenés és gyomorgörcsök. A beteg általában nem lázas. A tünetek általában 1-8 órával a fertőzött étel fogyasztása után jelentkeznek és 1-2 napig tartanak. Legyengült szervezetű emberek és kisgyerekek számára nagyon súlyos kimenetelű lehet.


    vagyis ételmérgezés