"AMD is nemsokára kihozza a kétmagos procit, várhatóan már a K8-al."
jó az K9el is.
"Én szerintem 2010 ig má megvan az összes proci csak a sufniban van és csak akkor veszik elő ha van rá kereslet! Tök jó h. ekkora tervek vannak meg minden meg 65 ös csikszélesség de előszőr megkéne oldani az átállási a fogyasztási a hőtermelési problémákat és csak ezek után tervezni előre! "
ez a conspiracy theory... ez az első proceszorvisszahívásnál megdől. pl intel P3 1.13 GHz. nyugi: ez nem igaz.
"Ezt a ketmagos cuccot tamogatni kell softwaresen is mint a dualprocis rendszereket ?"
igaen, ugyan az a többszálúoptimalizáció kell hozzá, mint a duál-rendszerekhez, vagy a P4 féle Hyper threadinghez.
"Kérdés, hogy mindez milyen hőtermelés mellett valósul meg. Mert ha a két processzormag egyenként a mai processzmagokhoz hasonlót teljesítményt akar, akkor bizony lehet gondolkodni valamilyen extrabrutál hűtésen, mert a léghűtés ezt már nem tudja megoldani csak hatalmas hangorkán mellett :/"
a magnak nincs miden része megduplázva az athlonnál, így ott a hőleadás még csak a közelében sem lesz az eredeti 200%-ához.
az intel megvalósításáról nekem jóval kevesebb információm van, attól függ, hogy osztott, vagy külön külön cache lesz a 2 magnak. a jelenlegi hő-adatokat figyelembe véve vagy osztott, de inkább a fele méretű, de külön külön cache tűnik valószínűnek. és arra valóban brutális hűtés kell