Kinek volt már? Mitől lehet?
  • Steel
    #222
    Sziasztok

    Érdekes dolgok ezek. A mozdulatlansággal már én is találkoztam, általában rossz álom esetén. Próbálok az álmomban mozdulni, cselekedni de egyszerűen képtelen vagyok megmozdulni, szóval ez amolyan oda-vissza hatásként jelentkezik. Az agy blokkolja az ingereket, tehát ahogy ott fekszem az ágyban, nem tudok megmozdulni, viszont ez visszahat az álomra is, és emiatt az álomban is úgy érzem, hogy meg akarom mozdítani valamelyik testrészem, de nem tudom. Nagyon idegesítő tud lenni! :)

    Mesélek egy példát: régebben nem voltam valami jóban a kutyákkal (azóta már elmúlt) és egyik alkalommal egy kutya támadást álmodtam, természetesen védekezni akartam, mégpedig rá akartam ordítani a kutyára, de nem tudtam kinyitni a számat akárhogy erőlködtem, ezért csak morgás lett belőle, másnap kérdezte muterom, hogy rosszat álmodtam e, mivel felébredt rá, hogy pár percig morogtam és vicsorogtam.

    Az álmokkal amúgy szívesen foglalkozom, és régebben azt csináltam, hogy odakészítettem az ágy mellé egy füzetet és egy tollat, amikor álmodtam valamit akkor ébredés után azonnal megpróbáltam leírni, kicsit nehéz ugye a koordináció ébredés után ezért macskakaparás lett belőle, de olvasható volt. Ezeket eljátszottam minden álom után, és azt vettem észre, hogy 1 hét után már minden reggel emlékeztem az álomra, és ha visszaolvastam az írásom akkor, emlékeztem a korábbi álmokra is.

    Tehát lényegében szerintem mindenki álmodik, minden éjszaka. Csak ha nem figyel az ember arra, hogy a tudat alatti mit próbál vele közölni, akkor egy idő után már "meg sem hallja". Sajnos már egy jó ideje, kisebb gondom is nagyobb annál, minthogy álomnapolót vezessek, de majd el fogom kezdeni újra.
    De mindenkinek azt tanácsolom, hogy kezdjétek el, és kb. 1 hét múlva már minden reggel emlékezni fogtok arra, hogy mit álmodtatok, és rájöttök arra, hogy minden nap álmodtok valamit mégha eddig nem is tudtatok róla. :)