• shabba
    #68
    Fel kell hogy világosítsalak de a Mo.-i ~600 ezer internet előfizetőből még 400 ezer modemen nyomul, durván 30%-os a szélessáv arány és ez még egy jó adat. Egy évvel ez előtt a fél millió netező mellett úgy 18%-os volt ez az arány.

    Eléggé álom világban élsz nem pedig a magyar valóságban, sok tízezer előfizetőnél a fatáv még úgy nevezett RLL megoldást használ amin még modemezni sem igen lehet mivel 9600baund a maximálisan elérhető sebesség.

    ADSL penetráció terén sem olyan rózsás a helyzet, elég megnézni a fővárost http://www.adsl.matav.hu/images/maps/budapest_adsl_nagy.gif én nem nevezném éppenséggel ezt 100%-os lefedettségnek az össz területhez viszonyítva nem olyan sok a piros terület. Márpedig ez az ország legjobban lefedett része az ADSL userek úgy 50%-a ide koncentrálódik. Én pl. Budapesten lakom a III. kerületben egy viszonylag jómódúnak számító lakótelepen. A népsűrűség 15000 fő/m2 ami üzleti szempontból elég jó piacnak számítana a kis lélekszámú településekhez képest, ennek ellenére a mai napig nincs ADSL és nem is nagy csipkedi magát vele a fatáv. Legutóbb 2004 nyár végére jósolták hogy talán lesz, ha egyáltalán lesz. És elég nehéz hinni nekik mert 2.5 éve azzal hitegetnek hogy hamarosan lesz ADSL.