Melyiket érdemes?
  • Bandit21
    Az említett hűtő nagyszerű tuningra szvsz. A gyárinál mindenképpen jobb. Ezen kívül marad a vízhűtés ami pedig elég extrém azért, a "velejáró" voltmod-ról nem is beszélve. A háznyitós ablakos ventis példát arra hoztam föl, h HŰTÉSSEL többet bír a kártya. Természetes h nem nyitott ablaknál játszom, de a Zalman lehűti olyanra vagy még jobban. Én a PH!-n fórumozok akinek ott 9800-a van (beleértve a moddolt SE-ket is) és akad ilyen a 14.000 felhasználóból, elég rendszeres tapasztalatcserében van, ha nem bírja a kártyája akkor azt közzéteszi, én ebből a tapasztalatból mondtam a 90%-ot. Természetesen ahol Te figyelted ott lehet más az arányszám. Amúgy jövő7en fölkerül a az említett HeatPipe és akkor majd megírom h mit bírt. A ramokat megértem h nem 2,2-eset raknak mindre, minek ha a gyári előírt freki 365Mhz, de még a 2,5-ös is 400Mhz-et bír tuning nélkül ami így is nagyon jó. A "zalman hűtő alá szoruló meleg ami rosszat tesz a ramoknak" probléma nem tudom mennyire igaz. Kb 50-50% mondja ezt azt. Egy biztos, bár a kártya körüli szellőzést rontja, a nyák maga lehül így nem "melegíti" a ram-okat, az h ez mennyire üt vissza a "rosszabb szellőzésnél" a fene tudja de amíg lehet rendelni Coolermaster 8*5*5mm-es chiphűtőt full rezet 1000ft-ért ami megoldja a problémát addig sztem megoldott a dolog, főleg ha a Zalman Opc. ventije pofán is fújja a bizonyos ramhűtőbordákat. A témára visszatérve sztem jobban megéri a Pro az említett hűtőkkel.