Ezernyi dolog, amit csak az Amerikai filmekből tudhatsz meg.
  • LittleL
    Még a legkisebb repülőknek is szükségük van minimum 3 kilométeres kifutópályára. Így utánuk lehet eredni autóval, még ha többszáz méter előnye is van, és elé lehet vágni.
    De ha nincs kéznél autó, akkor futva is elérhető a rosszfiúk gépe. Persze a rosszfiúk sosem kergetik meg a jók gépét, de ha mégis, akkor sincs esélyük. Fegyverrel meg úgysem tudják eltalálni.

-(egy film, egy jelenete): Egy német filmen egy repülőgép-szimulátor PC-játékkal állítottak meg egy elszabadult tengeri hajót! Lehet, hogy túl egyszerű lett volna átkapcsolni kézi vezérlésbe?

-Cobra 11: megrongált fékkel száguld egy autó a pályán. Az utat kiürítik, és helikopterről, másik autókról próbálják kiszedni az utasokat, köztük egy csecsemőt. Csak azt nem értem, miért nem szóltak a kocsit vezető nőnek, hogy lépjen le a gázról, és majdcsak megáll valahol?! A Féktelenülben legalább egy bombát is beraktak erre az esetre.

Ennek a cobrás sztorinak van egy eredetije is (meg több másik földolgozása), az ötletet úgy lopták a németek... Egyébként a dolog lényege az volt, hogy "beakadt" valamiért a gáz, hely meg nem volt száguldozni, mert jött valami qrva nagy kanyar vagy város vagy szakadék vagy mittoménmi...

-De egyébként kb. 1001 módot tudna bárki felsorolni SZVSZ a kocsi megállítására...

-Volt egy amerikai film, igen. Abban is volt persze kisgyerek, meg egy szőke nő a volánnál. És beragadt a gáz (automata kocsi, kuplung nincs), de fékezni nem is próbáltak :-))

-Ha jól emlékszem próbáltak fékezni, csak nem ment, meg azt is megpróbálták, hogy a zsaru elément és megpróbálta "lefogni". Én egyébként kitettem volna egy szögakadályt elé. Attól szépen lassan ereszt le a gumi, aztán próbáljon meg a tengelyen menni...

- És a repülőgépek úgy futnak neki, hogy egy jó darabig kocognak a kifutópályán ugyanazzal a sebességgel, bármiféle gyorsulás nélkül, és amikor úgy döntenek, hogy most már eleget gurultak, egyszercsak felemelkednek :)