Az új Resident Evil film
  • Waterhorse
    #245
    "Templomban bemenekülés -> 28 nappal később"
    Ott nem volt bemenekülés, Kimenekülés volt, de ráfoghatnánk minden filmre amiben templom van, hogy uncsi és klisé!

    "Vicces néger lúzercsávó túlél mindent -> Holnapután"
    Ez egyáéltalán nem klisé, a négerek meghalnak általában elsők között.

    "Brutál elpusztíthatatlan főboss -> kismillió film, nem volt túl eredeti ez a Nemesis karakter"
    Nemesis karaktere full eredeti volt, a játékból lett kivéve, és külsőre 100% olyan mint ő, a szerepe kb. ugyanaz volt, de említhetném Tyrant-ot is a Resident Evil 1. játékból.

    "Brutál elpusztíthatatlan főboss szíve meglágyul és feláldozza magát -> ilyet is láttunk más sokat, pl legutóbb AvP"
    Az AvP-ben nem emléxem ilyenre, de ha a Predi ember szövetségre gondolsz az nem volt ugyanolyan, látta ahogy a csaj kinyírja az Alient + visszaadta neki a fegyverét, és ezek után nézett rá úgy mint méltó vadásztárs, ez a predi természetéből adódik, nem pedig a szíve lágyult meg. Szóval sztem semmi köze ehhez.

    "temetőben előmászó hullák -> tipikus klisé, csak azt tudnám mitől olyan porhanyós a föld, meg hogy a koporsóból hogy másznak ki, meg hasonlók..."
    Mégis honnan jönnének elő a zombik? A 3-ban már a sütőből fognak előmászni, és az nem lesz olyan tipikus. Bár azt én sem értem a föld alatt, hogyan fertőződnek meg. Másik dolog: Melyikünk tudja azt, hogy milyen nehéz ill. könnyű kimászni egy koporsóból a föld alól, Copperfield-en és hasonszőrű társain kívül. Amit tudunk az az, hogy a sírokat nem szokták tapodni, tehát nincs mitől megkeményedjen ott a talaj a hantolás után.

    "Helikopter leszedése páncélököllel -> uncsi..."
    Igen, hát ezzel kapcsolatban, a rendező megígérte nekünk, hogy a következő filmben, a főhős Dávidként fog a helikopterhez vetni egy parittyakövet, hogy neked ne legyen ugycsi, de most komolyan, mégis mivel szednének le egy helikoptert ha éppen ez a vágyuk, szögbelövővel?

    Semmi bajom nincs amúgy a véleményeddel, még nem láttam, de biztosan szar film, csak olvasgatva ezek olyan apróságok, hogy semmi értelme kitérni rájuk, mert vannak bizonyos sablonok, amiket előszeretettel használnak a filmekben, és ha nem tennék őket bele, talán még ennyire sem lenne élvezhető. Ezek olyan apróságok, hogy ráfoghatnánk a bevezetés-tárgyalás-befejezés dologra is, hogy elég sablonos a filmeket tekintve, vagy hogy miért szeműveges a computerzseni, amikor egy tucat filmben láthattunk már hasonlót, miért nem lehet egyikben bajuszos, a másikban meg félszemű, miért jön elő a klotyómanó a wc-ből, miért nyelnek a macskák mindíg szőrcsomót, és miért van bajszuk, miért a sütőből veszik elő a tortát, és miért nem a mosógépből stb.