• NEXUS6
    #14
    Háj NASA!

    A tv-t azért ennél általánosabb értelemben vett példának képzelem annál, mint ahogy te értelmezted a szavaimat.

    De akkor menjünk végig rajta. A tv díjat alapvetően a mtv, mint állami, közszolgálati csatorna kapta meg. A mtv ezenkívül még jó pár milliárdot kapott/és most is kap az államtól a működési költségek fedezésére. De ugye jogosan felmerül a kérdés az államnak honnan is van pénze?
    Hát ugye állami vállalat egyre kevesebb van, mondjuk nyereséges szinte egy se, így azok bevételéből nem igazán tudja fedezni magát.
    Jó pár ezer éve kitalálták már ennek a problémának a megoldását és ezt úgy hívják ADÓ. Számold ki egy magyar ember az állami szolgáltatások fedezésére jövedelmének 70 százalékát szépen átutalja állambácsinak (szja, tb, áfa, helyiadók.. stb) ja és ekkor még az állam által finanszírozott szolgáltatásokért kifizetett pénzeket nem is számoltam (közmű, tömegközlekedés, stb).

    Nos szerintem elég csúnya dolog egy 80%-os elvonás után még pénzt kérni egy állami szolgáltatásért - miközben ugye a közszolgálati médiumnak elvileg mindenki számára hozzáférhetőnek kéne lennie.

    Ezek miatt nem értem a mai napig, hogy miért nem ingyenes a net, meg egy csomó minden? Ha már az orvosi ellátás az első diploma, az oktatás stb... ELVILEG/TÖRVÉNYILEG! ugye ingyenes;)

    Nem akarok demagóg lenni, de az az érzésem, hogy akkor, amikor olyanért vesznek rá, hogy fizess ami a törvény szerint ingyen van akkor, gyakorlatilag az államtitkárok merdzsóját, meg az osztályvezetők tájföldi szextúráit fizetjük ki.

    Csak ennyi!