Kódolt cstornák szoftveres dekódolása
  • petesilver
    Elbeszéltek egymás mellett.A szolgáltató saját maga dönti el, hogy hova épít ki csillagpontos rendszert, és hova nem. UPC-n belül ez pl területenként változik. a csillagpontos rendszer kiépítése a legdrágább mulatság, ezért nem mindenhol van.Tehát csillagpontos megoldás esetén/nálam ilyen van:(/egy vezérlődobozba fut be a főjel, és lakásonként küldik ki a jelet, amihez ettől függetlenül még kell dekóder is! Lehet pl trükközni, hogy előfizetsz HBO-ra, majd egy hónap után lemondod. Ha mázlid van, kijönnek a dekóderért, vagy csak le kell adnod, és a kiosztást nem buzerálják, és szoftveresen dekódólsz. Egyéb esetben mindenkinek van HBO-ja, csak nem tudja nézni. Való igaz, hogy a régi típusú tv-k full érzéketlenek a jelenlegi zavaró frekvenciákra, amit az HBO-ra küldenek:)) Végezetül: aki belvárosi lakásban lakik egy trükk:
    A régi bérházaknak ugye van a belső szellőzőrendszer, ami egy luk végülis a házon belül. Ha mázlid van, a padláson osztják, hozzák be a fővonalat. Goto padlás, ha megvan a fővonal, csatlakozz rá, és vezesd le a szellőzőaknán keresztül be a tv-hez a kábelt, és dekódold. Soha nem jönnek rá, hogy vanantennád, mert a lépcsőházat nézik, hogy ki van-e osztva neked a jel. Nekem így volt, csak nekem hivatalosan!!! Utólag csatlakoztam rá a rendszerre, és a szolgáltató így oldotta meg. Aztán jött vagy 3 szolgáltatóváltás, végül bekebelezte az egészet a UPC, és szépen kiépítette a csillagpontos rendszert. Ekkor én már 2 éve lemondtam az előfizetésről, és az újból sem kértem. Be se vezették, és mindenki meg volt győződve róla, hogy nincs antennám+TV-m. A padlásra senki nem ment fel, és évekig néztem minden adót. Sok sikert!