• mir
    #50
    ""a HP az intel mögött áll" Na ez az ha már ök is árulnak Opteonos servert akkor valamit csak tudnak! És lám lám az Intel ma jelentette be hogy bevezeti a x86-64 et! Itanium eddig bukott dolog és most itt egy házon belüli ellenfél is... Az Intel kezd kapkodni. Elég csak a p4 EE-re, vagy az uj kazán P4-re gondolni. Persze ezt még mind lehet javitani! És remélem igy is lesz hiszen ha verseny van a piacon az csak nekünk vásárlóknak jó."
    az intel akkora cég, és olyan piaci helyzetben van, hogy ha 10 évig csak összecsapott és kapkodó processzorokat gyárt, akkor sem menne csődbe.
    amúgy meg: az itanium 2007ben kap új buszt , 2utas(állítólag lesz 4 meg 8 is) CMPt, meg 2(vagy 4?) utas SMTt, meg IMCt, ennek köszönhetően a teljesítménye előreláthatólag optimálius esetben 7, rossz esetben 5, kiemelkedően jó esetben 9-10szeresére fog nőni. ha addig tudják tartani a fejlesztőiket, meg FŐLEG a szoftverfejlesztőket az itanium platform mellett, akkor mégiscsak van esélye az itaniumnak.
    az, hogy a HP meg elkezdett opteron alaú dolgokat forgalmazni TÉNYLEG nem jelent semmit, az IBMnek is vannak opteron szerverei, meg a SUNnak is. és nekik is van saját processzoruk, de ők csak egyedüli fejlesztők, így nekik a belső konkurencia még nagyobb károkat okozhat.
    bár csöndesen jegyzem meg, hogy az opteron sem a SUn ultrasparc sem a POWER sem az itanium processzoroknak NEM ÁLLÍT KONKURENCIÁT.

    " Ket ceg ami lenyegeben lefedi a piacot, ugy van egy technologiai versenyben, hogy egymasra szamara koze teszi a fejleszteseit."
    talán így volna helyes: lefedik az OLCSÓ számítógépek piacát
    és az MADt meg az intelt összehasonlítqani elég merész dolog, mert tényleg nem egy kategória a két cég. az AMD legalább 10* kisebb. és éppen most van eséje masszívan nyereségessé vállnia életében először.