a tema adott:)
-
CohenK #15685 Már benőtt annyira a fejem lágya hogy abbahagytam a DJzést, de ez nem azt jelenti hogy akármikor akadály lenne bármilyen DJ eszközről zenélnem (bakelittől kezdve az akármilyen vezérlőkig).
Sose jártam semmilyen DJ iskolába szal nem tudok semmilyen pontos megfogalmazást, de a tapasztalataimat levésem ide, mert sztem mixnek nem ezt nevezzük.
Csak nagy vonalakban az alapok:
Mix: ha 2 (vagy több) zene több ütemen keresztül mind hangszínben és hangerőben is kiegészíti egymást. Dob a dobon legyen, nem pedig lótrappolás, bár ahogy a mixbe belehallgattam először be kéne lőni pontosan a sebességet (nem csak nagyjából) Technikailag érdemes minél precízebben kivitelezni az átkeverést. (itt arra gondolok hogy kiállásra nem nagyon szoktunk rákeverni, ha mégis akkor az csengjen le normálisan)
Na és persze a zeneválogatás.. Érdemes stílusban, hangzásban és hangszerelésben is hasonló zenéket válogatni. Szal a zenék keverési sorrendjére se árt ügyelnünk!
Ha ezeket a dolgokat figyelembe vesszük bőven lecsökkentjük a hibalehetőségeket a mixelésnél. (véleményem szerint)
Ahogy szabadnapom lesz összedobok egy classic set-et és feltöltöm, azaz kb holnap. És nem fikázódásból írtam hogy gyakoroljon, hanem építő jelleggel (azaz segítségképp) ahogy a fentieket is. Ha roszzul írtam valamit javítsatok ki. Sorry