a tema adott:)
-
lemongrass #10071 My Story:
hát, ha a szüleim zenei világára épült volna az én ízlésem, akkor igencsak nagy gázban lennék! :D persze tök logikus a felvetés... én nővérem által kaptam a zenét /Modern Talking, Whitney Houston, Első Emelet... meg a 80-as évek/ szóval nemigen volt sok variáció... aztán 1989-ben vettünk egy parabolát (a második volt kicsiny városunkban -> Füzesabony... az első vmi hyper rádióamatőr faszié volt... :) )
természetesen az MTV azért hozta az újítást... KLF, C&C music factory, The Shamen... akkor már igencsak egyértelmű volt, hogy milyen irányba fogok elmozdulni...
meg olyan 5 évesen elég mély benyomást tett rám a Kraftwerk klippje.
& a Delta, Panoráma meg mindenféle akkori felnőtteknek való műsor zenéje.(amikor még lövésem nem volt olyanokról, h Tangerine Dream + Kid Baltan & Tom Dissevelt)
utána az MTV kódolásával megállt az én elektronikus zenei fejlődésem is egy időre.... a RAVE korszak valahogy nagyon nem állt hozzám közel...
aztán vmikor 96 körül jutottam el egy nagyszabású buliba /Seerup Party/ egerbe... Schulz tekerte a lemezeket + vmi amerikai fickó.
Kb akkor kezdtem el ismét elektronikus zenéket hallgatni... /meg a 2 állandó VAVA-s műsort lestem -> Club Rotation Daisy D-vel + a Berlin House/
akkoriban (98-99) vett az egyik haverom lemezjátszókat + kezdte el gyűjteni a lemezeket... na onnantól kezdve nem volt megállás... viszont a megyében nemigen volt lehetőség ilyen bulira, úgyhogy én a nyaraimat a siófoki Palace-ban töltöttem /osztálytársaim hülye kérdésére, h "minek jársz oda" jött az elmés válaszom, h "mert picit igényesebb vagyok zeneileg, mint ti.."/
de mint minden a zene is elment gagyiba... meg populárisba. először Sterbinszky barátunk hathatós közreműködésével... a következő ráeszmélésem meg akkor volt,amikor az osztálytársam - aki kb lakodalmas zenét hallgatott - az egyik nyáron a Deep Dish-t favorizálta... onnantól kezdve tudtam, h vmi nagyon nem jó irányba megy...
én az évezred elején ráálltam a Deep vonalra /kb az egyetlen, amit mostanában a régieken kívül hallgatok.../ + elkezdtem "chill Out-ot" gyűjteni. volt egy kis kitérő a 2-Step felé /de abból olyan szinten kevés volt, h az igencsak abbamaradt/
úgyhogy itt tartok most...
Kiadók: Hooj, Defected, Subliminal, Lost Language, Bedrock, Plastic City
MOLE Listening Pearls, Phazz-a-delic, Lemongrassmusic
Producer/ DJ-k: Tonka, Tom Novy, David Morales, Junior Vasquez, Olav Basoski, Harry Choo Choo Romero, Robbie Rivera, Victor Calderone, Roger Sanchez, Satoshi Tomiie, Timewriter, Terry Lee Brown Jr
következő buli, amire megyek az holnap lesz a Merlinben. a már említett germán deep mesterrel ->
természetesen egy csomó embert kihagytam, akit szeretek... de most egyszusszra ennyit tudtam összedobni arról, h az én ízlésvilágom hogy ferdült az elektronikus modern tánczenék felé!