• mrzool
    Nem tudom számodra mit jelent a primitív. Az én véleményem szerint primitív, mert egy közönséges exe fájlról van szó, mely nem használ ki semmilyen szoftver-hibát, hanem egyedül a felhasználó hülyeségét: aki pedig önszántából elindít egy idegentől kapott idegen csatolt fájlt, az meg is érdemli. De még az elindítás után is csak annyit tesz, hogy a saját smtp motorjával nekiáll leveleket küldeni. Szerinted nem tudok SMTP engine-t írni? Tévedsz. Szerinted nem tudok végigszkennelni néhány fájlt e-mailcímek után kutatva? Tévedsz. A backdoor, amit telepít, szintén könnyen elkészíthető, aki benne van egy kicsit a témában.

A MyDoom egyes részegységei olyan szinten primitívek, hogy kb. ilyeneket adnak házifeladatnak infó első évben. De aki nem tud programozni, az sincs nagy bajban, mert netről minden össze tud lopkodni.

Aztán már csak össze kell gyúrni, és kész a 'nagy' mű. Engedd meg, hogy én ezt primitívnek tartsam. Egyébként konkrétan nem az általad linkelt jelentést olvastam, megvannak a magam belső forrásai a munkámból kifolyólag.