• mainruler
    #17
    Senki nem mondta, hogy versenyképtelen lenne az S3 nem létező kártyája.
    "Miközben az S3 Graphics és az XGI Technology kínálatában mind a mai napig nem lelhető fel versenyképes DirectX 9.0-s grafikuskártya..."

    Egyébként miért nekem magyarázol öcsi, én értem. Azonban a fenti mondat erősen félreértelmezhető, ráadásul logikailag hibás, ezt merészeltem megjegyezni csupán. Nem kétlem, hogy felsőbbrendű intellektusod rögvest átlátott ezen a kis logikai csavaron, ugyanakkor sajnos nem feltételezhetjük mindenkiről, hogy oly mérhetetlen tudással rendelkezik, mint te.

    "Az S3 még nem adott ki DX9-es videókártyát, így az nem is lehet versenyképes, szóval a cikk korrekt."
    Látom, nagyon nem érted. Vagy csak próbára akarod tenni szerencsétlen személyem, ó nagytudású úr?
    A 'versenyképes' szóban ugye benne van, hogy egy adott piaci helyzetben adott termékek versenyeznek egymással és amelyik sikeres tud maradni az versenyképes, amelyik pedig nem, az versenyképtelen. Az adott piacon nem jelenlévő termékek esetében nem beszélhetünk versenyképességről vagy versenyképtelenségről, mivel -lévén, hogy nem tartoznak a piac részéhez, mert nem léteznek vagy nem kaphatók-, nincs kivel versenyezniük, kívülállóságukból kifolyólag. Azt a terméket, mely nemléte folytán képtelen versenyezni a többi termékkel, nem lehet versenyképesnek vagy versenyképtelennek nevezni. Ennél jobban nem tudom a szádba rágni, remélem így már fölfogható számodra a dolog. Neked se tudok más példával szolgálni, mint Laalee-nak: A ti logikátok szerint a mostanában debütáló új termékek eleve versenyképtelenek, hisz nem adták ki őket, habár már léteznek. Kissé paradox gondolatmenet, nemde?