Cat aszonta, nyissunk 1-et
  • Cat #89
    Újra Eauscar-díjas a Szentkirályi Ásványvíz

    Idén is Eauscar-díjjal (az ásványvíz-Oscarral) jutalmazták a Szentkirályi Ásványvizet a párizsi Aqua-Expo-n. Első alkalommal tavaly, a szénsavmentes kategóriában, 2005-ben pedig az ízesített víz kategóriájában szerezték meg az első helyezést jelentő EAUSCAR-díjat, az egyedi fejlesztésű rózsaolajjal és gyógynövény-kivonatokkal ízesített ásványvízzel.

    A Szentkirályi Ásványvíz Kft. első ízben 2004-ben nevezte be termékeit a párizsi Aqua Expo-ra, ahol a szénsavmentes ásványvíz kategóriában - több nagy nemzetközi márkát is maga mögé utasítva - megszerezte a legkomolyabb nemzetközi elismerést jelentő első helyezést.

    Idén nem a szénsavmentes kategóriában indult a Szentkirályi Ásványvíz, mégis kiválóan szerepelt: újra Eauscar-díjban részesült az ízesített víz kategória győzteseként. A rózsaolajjal és gyógynövény-kivonatokkal ízesített vizet ugyanabból a forrásból palackozzák, mint a szénsavas és szénsavmentes ásványvizeket, és természetes anyagok felhasználásával ízesítik. "Örömmel fogadtuk, hogy egyedi fejlesztésű új termékünk az első megmérettetés alkalmával jól szerepelt, és bízom benne, hogy a hazai vásárlók is szívesen fogyasztják majd. Ezt a <<rózsaolajos vizet>> elsősorban a fiataloknak és az egészséges életmódot folytatóknak szánjuk." - mondta Balogh Levente, a cég ügyvezető igazgatója. "A külföldi tapasztalatok és tendenciák azt mutatják, hogy az ízesített vizek fogyasztása terén - az édesítők, a mesterséges színezékek, valamint az E-adalékok kiszorítása miatt - igen komoly előretörés várható világszerte, így hazánkban is." - tette
    hozzá. Majd elmondta még, hogy számukra a 2004-es verseny volt az igazi megmérettetés, hiszen míg tavaly a világ összes jelentős ásványvízpiaci szereplője indult a versenyen, az idén a 150-es mezőny mindössze hétre csökkent - nem tudni mi okból, a világ nagy márkái távolmaradtak -, s a nevezők közül 3 magyar győztesként került ki.

    Az ízesített víz forgalmazására Magyarországon és külföldön is ez év
    nyarától kerül sor, a tervek szerint 1 millió db flakont palackoznak majd, és mert külföldön népszerűbbek az ízesített vizek, kb. 70 százalékát az országhatáron túl, 30 százalékát pedig hazánkban értékesítenek. A vásárlók mindazon helyeken találkozhatnak vele, ahol a szénsavas és szénsavmentes vizek is kaphatók.

    Ez év végén újabb rangos világkonferencián és nemzetközi versenyen vesz részt a Szentkirályi Ásványvíz, ahol velük együtt a világpiac legnagyobb szereplői is jelen lesznek.