• QuippeR
    "Na látod, ha mindenki erre fejleszt, akkor minek nekem mésik helyette... Jó az..... Nem kell nekem a plusz szívás, ha simán megy minden..."

Látom nem érted a lényeget, úgyhogy elmondom még egyszer:
    Ha az EU (USA, Kína, stb.) nem száll szembe a MS monopolisztikus törekvéseivel (amik egyébként teljesen megfelelnek a piac törvényeinek, és egyáltalán nem elítélendőek) akkor egy idő után csak a MS fog szoftvert készíteni, tehát ha véletlenül szart készít, akkor neked azt kell használnod. Mert nincs alternatíva. Körülbelül ez történt az Internet Explorerrel is. Az IE nemhogy jó, hanem egy a szabványokkal teljesen ellentétes, szabályozatlan, rossz megoldás.
    Képzelj el egy autót, amelynek elkészítésekor nem ügyeltek az alapvető szabályokra (IE). Ha ezt az autót nem megfelelően kezelik, akkor a benzintartály hibája miatt felrobbanhat (mert nem szabványos). Minden egyes feltöltésnél a kutasnak (designer, webprogramozó) után kell töltenie egy anyagot, amitől kevésbé lobbanékony a benzin. Az autót olcsón adják, gyorsan elterjed. Ezek után minden benzinkútnál beszerzik az adalékanyagot, mert nem akarják, hogy az utasok felrobbanjanak.

Akkor hol itt a probléma, kérdezed te. (Hát ha ennyiből nem látod, hogy hol a probléma, akkor nem tudom; najó magyarázkodom még egy kicsit.) Képzelj el egy benzinkutast, akinek kb olyanok a szellemi kapacitásai mint Szalacsi bácsinak. Szerencsétlen úton-útfélen kihagyja az adalékanyagot. Egy normál autót meg tud tankolni, de a béna változatot nem. De ez őt nem érdekli, simán megtankolja a bénákat is. Néhány nap múlva az út szélén kétszáz kiégett autó áll...
    Na még egyet:
    Képzeld el, hogy a béna kocsi adalékanyaga tönkreteszi a többi autót. De a kutasok ezt magasról leszarják, mert a béna kocsikból több van. Néhány év múlva a normális autóból kevesebbet vesznek, mondván hogy az gyorsabban tönkremegy (az adalékanyag miatt).

Azért mondtam ezeket a példákat, mert ez az IE és webfejlesztők terén is kb így van.