• mir
    #88
    "Ha nincs MINEK válaszolnia a portszkennre, akkor abszolúte mindegy, hogy van FW, vagy nincs... Márpedig én nem indítok el semmit, ami válaszolhatna egy-egy ilyen portszkennre."
    hát elég sokan nem futtattak ilyesmit, sőt, én sem 6 éve, amikor egyszercsak belött egy konzol, és egy "nagy" hackerrel volt alkalmam chatelni, aki balószínűleg majd elszédült a gyönyörűségtől, hogy betört hozzánk. akkor már W98 volt, és auto update. és akkor is betört, pedig csak chateltem. alig értettem még az internethez, azt sem tudtam, hogy mi van. BSAsnak adta ki magát... hehe.newbie voltam.

    azért mondtam, hogy 3 éve NAV tulaj vagyok, mert arra szerettem volna utalni, hogy én 3 éve nem láttam vírust, csak jelentést. nem akartam elterelni a témát, csak anekdotázós hangulatban vagyok, ha zavar sorry, ne olvasd amit mondok.

    "Képzeld, jelentéseket mindig látnál. Ugyanis próbálkozók mindig vannak. De egyáltalán nem a vírusirtódon / tűzfaladon múlik, hogy sikertelenek. "
    ha nem a vírusírtón és tűzfalon múlik, azaz szerinted elegendő biztonságot nyújt egy jól updatelt windows... akkor meg tudod mondani, hogy mire lett kitalálva a tűzfal? gondolkozzunk csak: ha valami biztonságos, akkor oda nem kell tűzfal. azért lett tűzfal, mert nem volt elég biztonságos.
    és nem if gosz tudni meggyőzni, hogy a ANV csak felesleges erőforráspazarlás, amíg olykor fennakad egy-egy PDFbe rejtett backdoor progi vagy m$ word makróvírust találok, esetleg vírusos EXEfile érkezik nekem. amíg ilyenek vannak, addog egy vírusírtónak igenis van értelme. nekem.
    örülök neki, hogy a te gépeden nincsenek vírusok, és te nem is kapsz sose senkitől semmit, amin vírus lehet, de én sajnos kapok. és már törték is fel alattam a gépt, még egyszer nem fogják.