Einstein teszt
  • Borg
    #59
    Nem kell elhessegetni a gondolatot, hogy esetleg a 2%-ba tartozol. Ez is egy lehetőség. Én is papíron oldottam meg, kb negyed óra alatt. Egyéb kitétel ugyanis nem volt a teszthez, csak az hogy megoldod e magadtól vagy sem.

    Az emberek 98%-a nem tudja magától megoldani, az igenis lehetséges. Valamelyik német tvben rendszeresen csinálnak ilyen riportokat. Kimegy a riporter az utcára, és a forgalomban megállít embereket ilyen kérdésekkel. Hihhetetlen hülye emberek vannak.
    A múltkori kérdés az volt, hogy "Németországban keleten, vagy nyugaton kel fel a nap?" Az emberek jó 75%-ra rávágta, hogy keleten nyugszik, és nyugaton kel fel, mert csak japánban kel keleten. Ráadásul néhány embernél kiegészítették azzal a kérdéssel is, hogy "akkor mi történik északon és délen?" Erre egy pár azt mondta, hogy ott nincs napsütés, egy pár meg azt, hogy északon éjszaka, délen nappal süt...
    (Az emberek nagy részét persze a pillanatnyi idegesség és a hirtelen bizonyítási vágy is belesodorja ilyen hülyeségekbe.)
    Aztán a köv alkalommal meg mutattak 3 országról rajzot. Csak a határ körvonala volt rajzolva, és meg kellett mondják hogy melyik németo. Elég különböző országok voltak, mégis, az emberek nagy része megintcsak rosszra tippelt...