SG Fórumozók Képtára - http://tagok.sg.hu/keptar/
Nincs "Szívkirályevolúsün", képzeld oda, ha fáj!Képberakás előtt olvasd el: Gyakran Ismételt Kérdések
-
A szlogennel nem értek egyet. Az elnyomók mindig erre hagyatkoznak, hogy a rabszolgák próbálják egymást életben tartani és segíteni egymást, ergó nyugodtan sarokkal lehet rajtuk taposni, megoldják. Így kényelmes az uraknak. NEM kell sem adakozni, sem önkénteskedni, hanem azt kell elérni, hogy a hatalom végezze el ami dolga és tegye meg az állampolgárokért (az állampolgárokkal), ami a kötelessége lenne.
Mert ugye mit lát a sok vezérgenya odafentről? Fele kenyeret kap a pleb, nem baj összehúzzák a derékszíjat, fele fűtőanyagot, megfagynak ugyan páran, de jobban összehúzódnak/bújnak és túlélik, csökkentünk mindent, elvesszük azt is, amire már nem is gondolnak, de lám, minden megy tovább, ezek húzzák tovább a belüket, támogatják egymást és működik a dolog. Pont mint egy profi haláltáborban anno. Akkor "nincs is igazán probléma".
Tévedés ne essék, én is szoktam adakozni, meg ott az adóm 1+1%-a, DE a valódi megoldás az lenne, ha elérnénk, hogy a dolgok működjenek ÚGY, ahogy egy civilizált világban annak működniük kéne. Hasonló ez, mint a "éhezőnek ne halat adj, hanem tanítsd meg halászni és soha többet nem fog éhzeni" téma...
Remélem érthető voltam. Egy kultúrált világban NINCS szükség "önkéntesekre". A cél ez a kultúrált világ lenne, de pont az ellenkező irányba megyünk. AZt, hogy ez ki(k)nek a hibája, hosszan lehetne taglalni. :D