a neten
-
mate317 #14 Hali!
Az én véleményem, hogyan tanuljunk meg angolul:
1. Szerezd be a taxus learninget. Enélkül is meg lehet tanulni persze, de hihetetlenül sokot segít, stabil alapokat kapsz.
2. Fél év után, mire hatott a módszer, kezdjünk el tv-t nézni angolul, legyen bekapcsolva mindig, hogy halljad még ha mást is csinálsz. Szerintem legalább 1 órát érdemes aktívan nézni naponta. Ajánlom a south parkot a tv mellé(neten fennvan az összes rész), sokakat érdekel is és ráadásul nagyon érthetően beszélnek benne. Vagy youtubeon bármi ami érdekel. (Emellett természetesen kell még a gyakorlás a taxussal is!)
3. És ezek után még valami, amit én most sajnos nem használok: szerezz valakit, aki anyanyelvi szinten beszél angolul(nekem kapásból van 4 haverom). Persze ha nem a rokonod az illető, nehéz elérni hogy akár napi pár percet is szólalkozzatok, de ha mondjuk osztálytárs akkor a vele történt kommunikáció follyon angolul stb..
És ami fontos: először csak meg kell érteni az idegen nyelvet, beszélni csak jóval később fogsz tudni, tehát ez nem kudarc. Tapasztalatom szerint iskolában nem lehet egy nyelvet elsajátítani(hacsak nem egy elit gimibe jársz és már általánosban is azt tanultad).
szerintem