Amero#25
A dizájn tényleg szép, nekem is tetszik, de számomra az előnyök itt nagyából véget is érnek. Szerintem az egész Mac a bazi nagy árával egy nagy sznobizmus...
Azt azért ne mondjátok, hogy egy apple gépet nem lehet lefagyasztani. Aki már dolgozott komolyabban Macen annak ez nem jelent nagy újdonságot. Azért vannak hardveres hibák is vele (jól válogatott saját fejlesztésű hw???)=(a vinyókat egy nagy PC-s gyártó gyártja, a memóriákba se vagyok olyan biztos, hogy nem Taiwan-ból veszik- érdemes megnézni az árukat) A halott Macet pedig nem egyszerű javítani. Nem oldod meg a hibát úgy, hogy leszaladsz a boltba egy új alkatrészért... Szóval láttam már totálisan tönkre ment G4-eket (nem cube)= kétszer is vissza vitték (több honap szervíz); egy kis prince of persia után úgy elsötétült, hogy újra kellett telepíteni az op rendszert.
Aki már komolyabban dolgozott PC-én (és bevált neki) az nem igazán fog áttérni macre. Egy jól kiépített Pc-s rendszernek sokkal több funkciója és lehetősége van azonos ár mellett, vagy még olcsóbban. A még mindig emlegetett különbségek, már jó részben eltüntek. Szóval, ha rendesen karbantartasz egy Pc-ét akkor nem lesz vele több problémád, mint egy Mackel...
A PC-ék dizájn terén is nagyon sokat fejlődttek az elmúlt pár évben. Megjelent a mod mozgalom=olyan házat építesz amilyet akarsz...
És már vannak olyan gyártók akik a PC-ket luxus kivitelben válogatott alkatrésszel gyártják.
Pl.: http://www.go-l.com/
Én ilyet vennék, ha lenne pénzem... (többe kerül mint egy MAC)
u.i: Figyelmetekbe ajánlom a flash vinyót, vagy mit. -Szerintem ez az innovativ újjítás és jövőbe látás...