10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    hogy mivel egy félautomatánál elképzelhetetlen az ami a revolvernél hogy csőre tölt az elsütőbillentyű meghúzására, de azt már mi úgyis megtettük még a tokbatétel előtt, hogy megolották e hogy az ütőszeg nincs felhúzott állapotban, tehát nem csaphat le a lőszerre,nincs is bebiztosítva viszont az elsütőbillentyű meghúzásával az ütőszeg felemelkedik majd lecsap.és az összes utána lévő lövésnél már ugye csőre is tölt és fel is húzza az ütőszeget.mert így kiküszöbölhető lenne mindkét biztonsági óvintézkedés a véletlen elsülés ellen

Uhhh.... kicsit nehézkes a megfogalmazásod, de ha jól értelmezem, akkor itt félreértés van. Az ütőszeg nincs felhúzva a legtöbb félautomata fegyvernél (most hirtelen nem tudom, hogy létezik-e olyan félautomata pisztoly, amelynél maga az ütőszeg "fel van húzva"), csak a kakas, ami majd rácsap az ütőszegre.
    Viszont.
    Az ütőszeget a legtöbb esetben valami módon biztosítják a vétlen elsütés ellen, ez a biztosító szerkezetek feladata. Tehát például az ütőszeg csak akkor kerül az elsütéshez megfelelő pozicióba, ha megszorítod az markolatbiztosítót. Ez tökéletes védelem az elsütés ellen, és eféleképpen működik a legtöbb biztosító szerkezet.

glock-nál jónak tűnik abban az esetben ha csak annyit kell tenni hogy az első lövésnél kicsit erősebben kell ráhúzni hogy oldja a biztosítószerkezetet, már ha tényleg így működik

Nem, a Glocknál úgy működik, hogy felhúzod/csőre töltöd a fegyvert, az ütőszeg félig van csak felhúzva, és amíg az elsütőbillentyűn lévő biztosító pöcök nincs elhúzva (nincs az ujjad rajta az elsütőbillentyűn), addig nem lehet lövést kiváltani, mivel az elsütőbillentyű rögzitve van. Az elsűtőbillentyű elhúzásakor először az ütőszeg teljesen megfeszül, és csak utána old, és süti el a lőszert.

haálos sérülés okozása nélkül is harcképtelenné lehetett volna tenni.persze ez mindig helyzetfüggő, de a kisebb súlyú bűnözőket(akikből azért a bűnözők többsége felépül-szerencsére)egy erős gumilövedékkel is megállítható, nem halálraszánt emberek ezek, illetve ha mégsem elég a dolog akkor lehet tovább húzogantni a ravaszt.

Ezzel az a baj, hogy ha viszont azonnal kellene akár az életet kioltó lövedék (mondjuk bankrablásnál komolyabb kézifegyverei vannak a támadóknak), akkor először meg kell "szabadulni" a gumilövedékektől. Ilyen téren nem hiszen, hogy jó ötlet az általad felvetett megoldás.

A másik problémám ez a gumilövedék. Tudom, hogy pisztolyhoz is készülnek ilyesmik, de valószinüleg csökkentett lőportöltettel, a minél kisebb torkolati energiáért. Egy pisztoly csöve elég rövid, nem tudom, hogy mennyire tudja megvezetni a gumiburkolatú lövedéket (a gumilövedék legalábbis legtöbbször valójában egy nehéz fémmaggal rendelkező, gumiköppenyes lövedék). Nem tudom, mennyire van használatba önvédelmi/vagyonvédelmi célal ilyesmi, de legalábbis én nem tudok róla túl sokat. Zavargásokkor sörétespuskából kilőtt gumilövedékekről tudok, de azok ilyen és ehhez hasonló sebeket ejtenek, és nem szokásuk szétszakadni.

sztem nagyon nem büntethetnek meg senkit azért mert a -jelenleg- nem forgalmazott gumilövedéket használja az egyébként jogszerűen tartott fegyverébe, és ha a használat elkerülhetetlen volt(vagy legalábbis így látja a bíró, vannak pro és kontra esetek)akkor még éppen hogy az emberélet kímélése miatt éppen hogy jogszerűbb lenne a dolog

A magyar jogrendszerrel kapcsolatban sok furcsaságot láttam már, és úgy vélem hogy ilyesmire építeni nem érdemes, sőt inkább káros lehet, mert egy ellenőrzéskor megkérdezik, hogy mégis honnan van neked ilyen gumilőszered, akkor kínos helyzetbe kerülhetsz...