10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    A probléma itt van: "fejletlenebb". Mikor az irakban harcoló gerilláknál az "ósdi" RPG indítókba viszonylag új, RPG-7VR rakétagránátok kerültek, a csecsen gerilláknál működőképes (ie.: aligha az Afganisztáni-Szovjet időkből származó) Stinger válról indítható légvédelmi rakéták tünnek fel, a palesztinok pedig iránból származó UAV-vel "néznek át" izraelbe.

Ha a tervet nézem, szvsz nem lenne gyengusz, csak némi "feljavításra" lenne szüksége, de itt megint az merül fel kérdésként, hogy mennyire megbízható a lent látható ábra. Ami itt az én orromat piszkálja nagyon, az a "túl nagy" löveg. Egy új, roppant hatásos harckocsiágyú megjelenése alaposan meg tudná keverni a lapokat...

Ami azt illeti, erősen kételkedem benne, hogy a T-95 túljutott a prototípus szinten, én annyit tudok róla, hogy a 90-es évek végén kezdődtek meg az első tesztjei a prototípusnak, de kb. ennyi. A T-12UM1 "Fekete Sas" legalább már bemutattkozott a nyilvánosságnak, és a potensebb vevőknek, a T-95-ről még csak egy normális rajzot sem láttam eddig, nemhogy egy valódi fotót...

Az orosz hadsereg valóban rendelkezik olyan 150db T-90-es harckocsival, de az végülis nem más, mint egy továbbfejlesztett T-72-es, mégha egy igen jól sikerült (?) fejlesztésről is van szó.