-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Thanatos:
ezért mondom hogy én közelsem vagyok annyira meggyőződve róla hogy az usa egy atomhatalom torkának is olyan lelkesen ugrana mint az atommal nem rendelkező arabok közé pl...
Én pont a másik verziót vetítettem előre: mi van akkor, ha a Tajvani szorosban állandó látvány lesz egy amerikai flottacsoport? Megtámadná vajon Kína? Mert egy ilyen lépés is vezethet a III. VH-hoz, csak éppen ez esetben Kínának kell a döntést meghozni.
de pl az simán fennálna mint izrael esetében hogy ha kérik irdatlan mennyiségű fegyvert szállitanának nekik (persze nem ingyen és igy gyk tajvan lerohanásából is usa jönne ki jól :P)
Az USA mind Izrael, mind Tajvan esetében jelentős katonai támogatást nyújt. Nem véletlen, hogy az új Tajvani tengókat is amerikában fogják gyártani, noha ott lassan fél évszázada csak nukleáris tengókat gyártottak (amúgy valószinű, hogy valamelyik európai típus licencét veszik meg, majd amerikában gyártják le őket). Itt nem annyira a pénzről szól a dolog (noha egy-két cég jól megszedheti magát), hanem inkább a politikáról, nagyhatalmi szinten...
(arról nem is beszélve hogy kina emberanyagát ismerve nem tudom mit olyan lehetetlen az invázióban...)
Az, hogy kicsit hülyén nézne ki, ha a gyalogosok úszva tennék meg az utat a Tajvan szoroson át. ;)
Kínának nincs elegendő partraszálló hajója, és megfelelő tengeri szállítókapacitása, hogy egy katonai inváziót végrehajtson. Plusz a haditengerészete néhány éve még csak reménykedhetett volna azon, hogy képes lenne akár csak a Tajvani haditengerészettől, légierőtől és partvédelmi egységektől megvédeni a partraszálló és szállítóegységeket. Szépen lassan azonban beszereztek újabb orosz hadihajókat és tengeralattjárókat, valamint a saját hajódokkjai is nagyon beindultak, és már olyan hajók is jönnek le a sólyákról, amelyek valóban versenyképesek a mai harctereken. A kínai haditengerészet technikájának elsöprő többsége azonban még most is az 1960-as és 70-es éveket idézi, de ez elmondható szinte bármelyik fegyvernemről. Viszont az utóbbi időben nagyon elkezdtek ráfeküdni arra, hogy egy tényleg modern és korszerű hadsereget tudhassanak magukénak...
MuldR:
Tehat a jelenlegi allapotban csak egy celpont lehet, aki ellen hergelik a tomegeket.
Japan
Nos én is inkább ezt a részt tartom veszélyesnek. Tajvan bármennyire is "rebellis", ingatag, nem véletlen, hogy az USA sem hoz létre állandó haditengerészeti bázist ott (bár szerintem ha kezd elvadulni a helyzet, akár még azt is megteheti, és valószinüleg ez lenne a végső politikai fegyver a kezében, hiszen az esetleges Kínai támadóknak így már esélyük sincs megkerülni az amerikai erőket). A Japán és Kínai viszony viszont teljesen más tészta, mint a Kínai és Tajvani viszony...
-Gazdasagi fugges kialakitasa (hat ez nem fog menni)
Tévedés, nagyon sok Tajvani cégnek (NAGY cégek is) komoly Kínai befektetései, leányvállalatai vannak. Noha elvileg esküdt ellenségek, gazdaságilag már most is ezer szállal kötődnek egymáshoz...
- A visszacsatlakozas partiak mar a multkori valasztason is epphogy alulmaradtak
A Kuomintang nem visszacsatlakozás párti, de kevésbé elszakadáspártiak, mint a jelenleg hatalmon lévő Demokraták. Azonban ők sem rajonganak a Pekingi vezetésért...
Tudja valaki mikor lesz tajvanonm a kovetkezo valasztas?
Ha nem jön semmi közbe, 2008 Márciusa (tavaly márciusban volt az utolsó).