10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Sajnos a motor több sebből vérzik, nemcsak a látótávolság problémás, hanem az grafikai engine képességei is, például a max. 256 object a képernyőn (csinálj bármit, max. ennyit rak ki, anno csináltam egy komplett reptér-világítást, a gurulóutaktól kezdve mindenhol szépen kirakva ál-fényekből (nem valós fényforrás), hogy látványos legyen este. Aztán kiderült, hogy bármit csinálok, a fényekből csak a legközelebbieket rakja ki...
    Továbbá hiába csinálnak irtó szép, tényleg profin megcsinált modelleket 2048x2048-as textúrákkal, ha még egy (manapság már alapvető) egyszerű fény-árnyék hatás sincs rajta. Nagyszerűen néz ki maga a model, de hiába, ha egy fele ennyire kidolgozott model képes lenne lekörözni egy-két effektel. Például láttál már olyan vadászgépet, ahol rendesen van megcsinálva az utánégető-effekt? Valjuk be, ez egy lassan négy éves program, és az elmúlt két évben a motorhoz hozzá sem nyúltak (leszámítva Keygetys .dll-jét, de az is csak a vizet és egy-két apróságot érint).

És akkor lehetne még hosszasan sorolni az egyébb korlátait a motornak (kezdve a rögzített sorozat állandósított 3 lövéses megoldásától az "elpusztíthatattlan" erdőig)...

Fáj, mert sajnos mégcsak kihívója sem akadt a mai napig az OFP-nek (hajdan reméltem, hogy a Söldner az lesz, de fájdalmasan csalódtam benne), egyszerűen nincs párja a piacon, viszont az OFP 2 meg iszonyú messze van (én még nem láttam az E3-ra beigért játékok között, amiből sajnos arra apellálok, hogy aligha lesz belőle valami - még jövőre sem).