-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
steweee #9114 nos olyanokról, hogy egy mai "MODERN" vadászgép sem tud igazán többet a levegőben mint mondjuk egy 20 évvel ezelőtti típus.csodák nincsenek, a hagyományos meghajtással ahol hátul megy a puki a szárny meg termeli a felhajtóerőt már nem lehet többet kihozni, finomítani még lehet rajta(pl helyből felszállás, PICIT kisebb fordulókör, PICIT jobb tömeg tolóerőarány az új könnyű anyagoknak köszönhetően, kisebb fogyasztás stb.ami összességében már sokkal jobb gépet eredményez, de ami magát a légiharcoit illeti, már nagy manőverezési eltérések nincsenek, a kis előnyöket lehet/kell kihasználni. a fő irányelv éppnen ezért azon kívül amiket már leírtam a jobb lopakodóképesség, kisebb fogyasztás ami nagyobb hatótávot vagy hosszabb bevetéseket tesz lehetővé, és a JOBB ELEKTRONIKA ami megkönnyíti a pilóta dolgát és a JOBB FEGYVERRENDSZEREK ami tulajdonképpen a döntő egy csata során. na és erre lettem volna igazából kíváncsi hogy most hol tartanak a légiharcrakéták a fejlettségben. mert hogy egy földi célpontnak már semmi esélye a túlélésre ha felderítették és kioldják rá a cuccot, azt az utóbbi évek háborúi bizonyították. levegőben azért más kicsit a helyzet,mivel ott a repcsi a rakéta sebességével és mozgékonyságával is képes mozogni.korábban pl (ha jól emléxem) az F-20-as volt az első olyan gép ami olyan őrült túlterheléses manővereket is képes volt végrehajtani, hogy a légiharcrakéta sem tudta követni, legfeljebb a pilóta döglött meg manőver közben.viszont azóta eltelt vagy két három évtized, és én mint gazdasági szakember azon a véleményen lennék, hogy ha egy vadászbombázó (sacc per kábé)belekerül vagy 20-50 millió dollárba, egy hagyományos rakáta meg vagy 100-200.000-be, de nem biztos a talátat, akkor gazdaságosabb inkább olyan légiharcrakétát fejleszteni, aminek nagyobb a hatótávja és biztosan talál.akkor is érdemesebb azt vinni még ha kevesebbet tud vinni belőle a gép, mert egyrész még ha mondjuk 500.000-1.000.000 dolcsi is egy ilyen rakéta, és mondjuk egy ellenséges gépre indít kettőt és ezzel nyer, akkor van -1.000.000 tól 2.000.000 dolcsi veszteség és nem 20-50 millió, nem beszélve arról hogy a hagyományos rakéta is pénzbe kerülne meg főleg a gép meg a pilóta.csak azért hoztam szóba a dolgot, mert ez a téma eléggé hanyagolva volt, viszont azt tudjuk hogy a föld levegő rakéták már igen halálosak, még a kézi indítású változatok is.de sejtem én már hogy cifu barátunk azért nem válaszolt eddig, mert bújja a szakkönyveket és az internetet hogy mindenre kiterjedő és kielégítő választ tudjon adni :))) már napok óta nem jelentkezett kedvenc topicjába, remélem nem beteg :))