10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • aksurv2
    "Talan mar ideztem ezt itt parszor. A hadosztaly harcaszata c. orokbecsu szovjet tudomanyos munkaban olvastam a kovetkezoket:
    "A hadosztaly tuzerejenek a felet a tuzerezred adja."
    A harckocsiezred, meg a zaszloaljtuzerseg meg az aknavetok meg ehhez jonnek hozza. A puskas emberek csak ezutan kovetkeznek.
    Puskas gerillak okozhatnak vesztesegeket egy regularis seregnek, de meg megrenditeni sem tudjak, nemhogy legyozni."
    Az gondolom nem zavar, hogy szarra se mentek a ruszkik a tűzerezredűkkel, ellen puskás helikopteres speznaz majdnem meg fogta az afgánokat.
    Vettem fáradságot utaná néztem hány sikeres gerilla háború volt. Teljesség igénye nélkül Írország Kina Jugoszlávia Vietnám Algéria Afganisztán.
    1920 években a pöcsömnyi Irországban 200 000 katona állomásozott semmit nem tudtak az Irekkel kezdeni. Jellemző többen haltak meg az utána következő polgárháborúban mint az angolok ellen.
    A 90' években kb. 300 aktiv fegyveres tagja volt IRA nak meg persze a támogatok. De pont beépülés megakadályozására nagyon kevés ember vett benne részt. Ezzel a kevés emberrel nem bírt brit hadsereg SAS SBS DET Mi5 És végül azzal ültették le a briteket a tárgyalóasztzalhoz, hogy háborút átteték az anyaországba. Észak Íroszágban még mindig az IRA az úr, Párhuzamos igazságszolgáltatással sajátos büntetésekkel, mint a six packs, 50-50, meg blacke decke.
    Az angolok a függetlenségi háborúban azzal gúnyolták az amerikaiakat hogy csak 3 % harcolt. Van is olyan milícia mozgalom ami 3 percenter névre hallgat. Ez jelenleg 9 millió fegyverest jelent.
    Nincs az hadsereg aki 9 millió gerillát semlegesíteni tud, főleg annak ténynek a tudatában, hogy Vietnamban az összes harcerinkezés 80% a VC kezdeményezte. Az amerikai hadsereg még közrendet se tudná ilyen esetben fenntartani.

A jelenlegi vita amerikaban nem is igazan az alkotmanyos jogok alapjat ereintik, hanem azt, hogy ha egy 18 eves labilis idegrendszeru gyerek nem vehet alkoholt, nem vezethet autot, nem szavazhat, akkor automata fegyverekkel se jattszon.
    18 éves gyereknek csak seregben adnak a kezébe automata fegyvert, ahol sokkal valöszinűbb hogy aljasságot csinál vele mint civilben.
    Olvass egy kis Zimbardót. Elemezte Abu Graibot meg a többit. De ezt nagyvonalúan elintézitek, hogy háború van.
    Egyébként én elég sok 18 évesnek adtam kezébe automata fegyvert. Lófaszt se tudtak róla. Hogy veszélyesek-e? Velem egy idős katona lepattant a Petőfiből, és belehúzott egy sorozatot a Kosztolányin a villamos oldalába, isteni szerencse hogy nem halt meg senki. Karácsonykor az egyik őrségben eszrevették hogy hiányzik 30 kézigránát egy vér egyszerű trükkel ellopták őket. Én meg olyan ellenőrzést kaptam hogy mellettem bokázott a fegyverszobában a szpk. meg zpk.
    Mint írtam 372 embert öltek meg 2016-ban hosszú fegyverrel tehát kurvára nem puska a a legveszélyesebb fegyver,. Annál még pusztakézzel és késsel is több ember ölnek meg.