-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Nem tudom te hol látsz kakast. Azt a nagy kék "izét" kivetőemelőnek hívják.
Elmagyarázzam, hogy mit jelent az idézőjel (Így néz ki: "), vagy rájössz magadtól, ha már te is használod?
(Elnézést a hangnemért, de ez a kukacoskodás már kihozott a sodromból, "kakas" szerűt írtam, lévén oldalról egy pisztoly kakasára emlékeztet, gondoltam ez elég asszociatív...)
Az előre történő kivetéssel van egy "kis" probléma: felfelé lövés esetén az elsütött hüvely visszacsúszhat az elsütőszerkezetbe és megakaszthatja azt.
Az FN saját tesztjei szerint ez nem fordulhat elő, és a BEST (BElgian Soldier Technology - a Belgák "válasza" a Land Warrior és Future Combat System programokra) keretében az F2000-et tesztelő katonák sem nagyon hánytorgatták fel ezt a problémát (nekik a "farnehéz" kialakítással és a szokatlan kezelőszervekkel gyült meg a bajuk).
A lehajtható elsütőbillentyű csak azért jó, mert megnöveli a tűzkészszé tétel idejét, illetve bonyolítja a szerkezetet.
Azért nem mellesleg ennek is köszönhető, hogy az FN 40mm-es gránátvetője rövidebb lett, mint az M203 ill. kompaktabb, mint a HK AG36 (ill. annak druszája, az XM320). Mindemellett úgy oldották meg az elsütést, hogy a katonának nem kell fogást váltania a fegyveren, a lenti kép pont ezt propagálja.
A Land Warrior keretében majdnem ugyanigy néztek ki a tesztelő katonák, az OICW már beépítve tartalmazza az akkukat.
Az eddigi Land Warrior tesztek a koncepció életképességét tették próbára. Az alkalmazott kamerák, számítógépek, megjelenítők nem a végleges változatok, csak arra szolgáltak, hogy ezen megoldások harci körülmények közötti alkalmazásának tesztjeit elvégezhessék, a Land Warrior program külön kiemeli, hogy az egész elektronikai rendszer a ruhába ill. a hámban legyen elhelyezve a végleges változatnál.
Az XM29 OICW programot egyébként sikertelennek minősítették, és felfüggesztették, de ennek "maradványaiból" kezdték meg az XM25 25mm-es "airburst" (sok hülye magyar fordítást láttam már erre, inkább maradok az angol szónál) gránátvető programját.