10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • molnibalage83
    Jó reggelt, szezont téveszted össze a fazonnal.

Én pusztán annyit írtam, hogy a hajókat nem úgy tervezik meg, hogy nyílt tengeren képes üzemelni, de a kikötőtől 5 km-re meg már nem.

Te Cifu észrevételeire írtad az, amit, amire én közöltem, hogy a meglevő hajókon nincsen olyan, hogy egy célra két darab radart használnak, de nem csak a hajók vannak így.

Ilyen radar redundancia a Nike Hercules és Volhov esetén volt, ahol zavarás esetén alternatív távolságmérő radar is volt, hogy a nukifejes rakéta minél biztosabban működjön, illetve a HAWK rendszernek is volt két távolságmérő radarja. Más esetben redundanciáról nem tudok. Az Sz-300-nál van két felderítő radar, ahogy a HAWK-nál, csak ott kismagasság vs többi magasság miatt van kettő, tehát nem rendundás, eltérő funkció van.

1 x PAR
    Pulse Acquisition Radar Célfelderítő radar, közepes és nagy magasságú célok észlelésére.

1 x CWAR
    Continuous Wave Acquisition Radar Folyamatos hullámú célfelderítő radar kismagasságú célok ellen.

2 x HPIR
    High Power Illuminator Doppler Radar Folyamatos hullámú célmegvilágító és rakéta vezérlő radar.

1xROR
    Range Only Radar Céltávolság mérő impulzus üzemű radar. Ez csak akkor üzemel, ha a másik radart olyan szinten zavarják, hogy eltérő hullámhosszú és üzemű radar szükséges a céltávolság méréséhez. (Ebben hasonlít a Nike Herculeshez.)

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.08.21. 14:15:26