-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Ennek semmi köze (nem kéne lenni) ,amúgy nagyon is sok a missziós küldetésekhez.
Márpedig ki is van emelve, hogy (többek között) a békefenntartó küldetésekben való részvétel a feladata a 2. ezrednek (Dandárnak).
Oda "bárkit" ki lehet képezni ,de itt most 2. Vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred ről van szó ha jól értettem a cikket.
Ők a Bercsényiből lettek, és azért az nem úgy van,hogy oda boldog és boldogtalan bekerülhet,már ha harcoló katonáról van szó.
Szerinted ki alkalmasabb egy missziós küldetéshez, ahova amúgy gyalogságot (oké, terepjárón, de komolyabb páncélos erő nélkül) küldünk? Az, aki előtte 2-3 évet íróasztal mögött, vagy egy T-72-esben töltötte, vagy az, akit 2-3-4 éven át különféle kiképzéseken eleve gyalogos katonának képeztek ki?
Rögtön lehet játszani a számokkal,meg ki hogy értelmezi:)
Azt a mondatot én sem tudtam rendesen értelmezni. Talán a raj/szakasz/század/zászlóalj helyett a fireteam (ez lenne az osztag?) szintről építenék fel, a'la USMC?