-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Én arra értettem, hogy a USMC kaphatná meg ezeket. Csak akkor az F-35B mi a frásznak létezik és nyomorította meg az egész JSF programot, illetve a két LHA 0 amph. landing képességel is vicc lesz.
Tudom, hogy erre írtad, de akkor eleve az egész JSF programot így kellett volna indítani.
Eleve miért is csak az USMC rendszeresítette az AV-8A-t?
Mert a NAVY nem akart foglalkozni vele. De közben pont ebben az időben elkötelezte magát a nukleáris-meghajtású szuperhordozók mellett. Az USMC (amelynek az Air Wingjei dettó ott voltak a hordozókon) meg voltak ahogy voltak. Az USMC függetlensége bizonyos áldozatokat követel. Az USS America esetében megállították őket (két LHA után... Muhahaha...), a JAST / JSF / F-35B esetében nem.
Lenne csak F-35A és C, meg a USMC és esetleg a Navy-nek is mini hordozó. A képessége összességében több lenne és rugalmasabb is.
Ehhez viszont ismét érdekegyeztetés kellene. Az meg nehezen megy. Lásd még például az US ARMY vs. USAF a merevszárnyú teherszállító gépek terén (és volt már egymásnak feszülés az V-44 terén is, hiszen az USAF "leszólt" az US ARMY-nak, hogy az nem lesz jó, ha C-130-as méretű STOL teherszállító gépe lesz) vagy az USMC és az US ARMY nézetkülönbségeire a kézifegyverek terén (pl.: SMAW vs. AT-4).
A hidegháborút győztesen lehozók meg lassan forognak a sírjukban vagy a padlóra köpnek, akik még élnek, hogy mennyire ostobák utódaik...
Raktam már be arról Zumwalt visszaemlékezést, hogyan zajlott a Harpoon-program, nem? ;)
A hideg-háborúban is számtalan ostobaságot hoztak össze, lásd hordozó-program kinyírása az 1950-es években (a Koreai-háború kellett hozzá, hogy visszatáncoljanak), a hagyományos meghajtású tengeralattjárók száműzése, az M60A2 és az M551 harcjárművek és a Shillelagh pct. rakéta esete, az M14 vs. M16 történet, majd az M16 fiaskó és az M16A1 esete, a BOMARC, a párhuzamos ballisztikus-rakéta programok, és sorolhatjuk napestig....
Alapvetően elmondhatjuk szerintem, hogy a hidegháborút leginkább azért nyerhette meg a nyugat, mert gazdaságilag sokkal jobb döntéseket hozott, míg a kelet (és itt ugye első sorban a Szovjetunió, de ugyebár Kína is az 1980-as évekig) leginkább rossz döntéseket hozott....
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2017.06.29. 11:10:26