10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Az 'SR' jelentése Stoner Rifle, és a tervezőmérnökére, Eugene Stonerre utal, aki anno az Armalite cégnél az AR-10 és AR-15 (ez utóbbiból lett ugye az M16) gépkarabélyokon. Stoner később lelépet az Armalite-tól, és a Knights Armamament Company-val kezdett együtt dolgozni, ennek eredményei az SR fegyverek. Az SR-25-ről már volt szó, az SR-15 gyakorlatilag egy mesterlövészetre optimalizált AR-15, szabadon lengő , hidegkovácsolt csővel, és RAS szereléksinnel. Van ebből is jópár változat (16" és 20" cső, sorozatlövésre is képes, ill. csak félautomata), és egy speciális, kétfokozatú (?) elsűtőszerkezet is rendelkezésre áll opcionálisan (érzékenyebb az elsűtőbillentyű). Az US Army vett bizonyos mennyiséget mind a 16", mind a 20" csövű változatból, mint mesterlövészfegyver.

Ami az SR-16-ot illeti, kicsit zavarban vagyok, ugyanis csak Airsoftos oldalakon tünik fel (ilyenkor szídom agyba-főbe a netes keresőket, mert hiába a '-airsoft -air -soft' tétel, akkor is tökig airsoftos találatokat lök ki, és átlag 20 találatból jó, ha egy szól valódi fegyverről), ahol annyit tudtam tudtam leszűrni, hogy RAS helyett RIS szereléksines, egyébiránt csontra egyenlő az SR-15-el...