10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • steweee
    egy kisebb elméleti vitába keveredtem az egyik barátommal és most erre várok választ. a tárgya az volt, hogy különböző fegyverek amik azonos lőszert használnak van e jelentős eltérés a csőtorkolati energiájukban. az én véleményem az volt, hogy nem, a csőtorkolati energia a lőszertől függ, illetve kismértékben módosíthatja ezt a cső hossza ill a huzagolás. szerinte a fegyverfüggő, jelentős eltérések lehetnek azonos lőszert használó fegyvereknél is(nyilván azonos feltételek mellett, tehát vagy mindkettő vagy egyik sem hangtompítós, másra nincs kikötés). melyikünknek van igaza?
    a másik hogy a kerozin az milyen minőségű benzin? jó avagy rossz? mert ugye a repülőgépek ezt használják, és azok márpedig zabálnak, vagyis ebből arra következtetek hogy egy elég gyenge minőségű, olcsón előállított majdhogynem olaj amit beletesznek, bár ez csak következtetés mert amúgy nem tudom.de egy másik ismerősöm szerint az nagyon jó minőségű benzin. itt is melyikünknek van igaza?