-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Mert annak pontossága kb. egy nagyságrenddel a helié alatt van. 20 km-en távolságban 100 méteres CEP-je van egy M109A5 Paladinnak is. Egy UB blokkos rakéta sorozat szórása 2 km-en 20 méter alatt van amennyire meg tudom ítélni.
A szomorú igazság az, hogy a tüzérség, mint CAS csak PGM lőszerrel jön számításba nálam, masszív tüzérségi előkészítés meg kb. konvencionális hadviselésnél szükséges.
Éjszakai képességes Mi-8/17-et rakétával és adott estben őskori ATGM-mel is égetőbbnek tartot a Honvédség mai állapotát nézve főleg azért, mert multifunkciós lenne. A baj az, hogy sokszor feleslegesen nagyok.
A zl. szintű aknavetős támogatás legyen meg jól elsőre. E téren lövésem sincs, hogy mennyire vagyunk jók.
Én nagyon sokra tartom a Mi-8/17-et, de nem azon a '70-es évek színvonalán, ami itt volt a két NVG-s gépet leszámítva.
Éjszakai képesség nélküli helit úgy ahogy van, el kell felejteni. Az airbase-es "rossz emlékeket" ébreszt részt is figyelembe véve meg főleg. Majd hülye lesz a migráns nappal mozogni.
(Ezen felül a rossz emlék résszel kapcsolatban is UL szagot érzek. Sokszor írják, hogy az érkezők többsége fiatal. Ők nem is éltek, mikor a SZU már kinment A-ból és a tálibok meg nemigen használtak ilyen technikát. Szerintem a többségük nem nagyon látott ilyen helit az életében soha...)
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.04.05. 11:46:29