10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Ajajj... ne is mond, most intézem a saját vadászengedélyem, a papírok alapból olyan 60 rugóba vannak eddig, a vadászjegy ára jövőre felmegy, így kb. 15ezer lesz, egy elég alap bock (egymás feletti csöves) IZS sörétes puska újonan cirka 100.000 Ft, golyós puska éppen ezért egyelőre csak használt lesz, még körül kell nézni, de 150 alatt aligha úszom meg sajnos (egy új közepes minőségű 30-06-os vadászpuska 200-250 ezer, rá alapabb távcső 80.000, egy jobb minőségű, szálkeresztmegvilágítással már 300.000, ha pedig változtatható nagyítású, akkor félmillió körül van már az árcédula - na ilyenem egyelőre aligha lesz :))).
    Egy 12-es sörétes patron cirka 70-80 forint, a 30-06-os lőszer árát már írtam. És akkor még a járulékos dolgok, mint vadászöltözet, kés, keresőtávcső, stb.

A vad kilövése sokmindentől függ, de egy nyúl vagy fácán 5-10 ezerbe kerül, egy vaddisznó 30-70 ezer, egy kapitális szarvasbika (aminek az agancsa tényleg szép nagy) pedig akár többszázezer is lehet.

Namost én örülök, ha jövőre összehozom a fegyvereket, meg talán 1x-2x kisvadra el tudok menni vadászni (sörétessel traplövészet mondjuk már be van tervezve :)), sajnos sanszos, hogy a gépbővítés elmarad, mert nem marad rá pénz. :))
    És hozzátenném, hogy bár nagyon szeretem a természetett, de nem vagyok az a zsigereiben vadásznak született alkat. Ha lenne rá más lehetőség, hogy egy nagykaliberű puskám legyen, és ne kelljen attól tartani, hogy a hatóságok a szörnyű fegyvertörvény(imitáció) miatt feleslegesen b@szogassanak, akkor azt válsztanám...

Hiába, fegyverőrült vagyok...