10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!


[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Yetike
    #709
    Na igen, a feltételezések. Egész máshogy nézne ki a helyzet, ha egy ilyen fiaskó után a páncélos oszlopokat teljes légifedezettel és megnövelt arányú légvédelmi páncélossal küldenék bevetésre. Másik tényező, hogy nyílt terepen egy ilyen mini rajt könnyen bemérnek, és így mégha nem is likvidálnak, de erősen "leszázalékolnak". A figyelmeztetés hatására pedig a légvédelmi gyalogság állásba helyezkedik, és így könnyű prédává válnak számukra a helik.

    Az megint csak más kérdés, hogy milyen hatásfokkal dolgozna ez a fegyvernem pl a légierő vagy a páncélos oszlopok támogató szerveként ? Klasszikus összecsapásokra manapság nem nagyon van példa (amikor két ugyanolyan felszereltségű hadsereg ütközik meg). Ott talán beválnának a forgószárnyas támogató kategóriában, de hát akkor már inkább az Apache, mivel az 1000x sokoldalúbb, még ha 10x drágább is.

    Ahogy Cat mondta, talán inkább a gerilla harcokban vennék ezeknek a kütyüknek a hasznát, ott valóban szükség van a kis felülettel rendelkező nagy mozgékonysággal bíró eszközökre.