10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!


[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Yetike
    #703
    Akkor sem 1-2 célról volt szó, hanem 30-40 zsebtengeralattjárót is bevetettek egy egy flotta ellen, és habár esetleg elsüllyesztettek 1 aknaszedőt vagy akármilyen kis kategóriájú hajót, jelentős veszteségeket szenvedtek.

    Egy ilyen mini heli rajt akár nagyobb távolságból is be lehet mérni, így likvidálni, de tegyük fel hogy egy 30 gépből álló raj elér egy páncélos egységet. Mi történik ? Első két gép beméri az első páncélost, és kilövik rá a rakétáikat, utána viszont kapnak egy szép össztüzet a harckocsik légvédelmi géppuskáikból és a légvédelmi páncélosok számítógép vezérelt így meglehetősen pontos és alacsony reakcióidejű gépágyúiból. Esetleg még szétdurrantanak közöttük (ha elég szoros kötelékben repülnek) egykét időzített repeszromboló gránátot, és akkor már teljes a repertoár. Saját veszteség 100%, ellenséges veszteség 1 lövészpáncélos kilőve, 2 további harckocsi megrongálva.

    A másik ahogy mondtad, hogy ezeknek a miniheliknek a túlélési lehetőségei meglehetősen korlátozottak, és mivel ember által repültek nemigen akadna hozzájuk jelentkező :). Esetleg a robotheliknek lehet jövőjük, de az még messze van.