-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
steweee #4450 hát ha látnál élőben, lehet hogy megváltozna a véleményed. egyébként én sem a hollywoodi akciófilmekre gondolok, hanem egy hosszan elhúzódó háborúra. nem csak a spec osztagok taktikáját kell figyelembe venni, hiszen ők a legprofibbak, legjobban felszereltek, és tegyük hozzá, hogy a különleges feladatok ellátásához különleges kiképzést kapnak, ami mondjuk annyit tesz, hogy a lehetőségeket maximálisan kihasználni, amit életet vagy halált jelenthet adott esetben. de semmi földöntúli képesség, az tényleg csak a filmekben van.és persze a bevetésre általában kipihenten mennek, hogy a maximumot nyújthassák. a fáradtság a katona egyik legnagyobb ellensége. viszont úgy általában véve egy háborúban a tökéletes felszereltségre és pihentségre nincs lehetőség, vagy csak az elején. és az átlagkatona nem választhatja meg hogy milyen fegyverrel szeretne harcolni, olyannal fog ami jut neki, és ott vetik be ahová a parancs szól. ha tusos AK-val kell bevenni egy épületet, akkor azzal fognak nekimenni.én annak idején aktívan figyeltem a csecsen, dagesztáni, boszniai háborús híradásokat, és meglehetősen sok harctéri anyagot is belevágtak.na amikor már évek óta vki állandó életveszélyben él, folyamatosan kialvatlan, lefogyott, éhezik, stresszes, télen összefagy stb. de attól a háború megy tovább, harcolnia kell, akkor nincs olyan hogy "Szoros kotelekek, egymas segget fedezve hatolnak be, enyhen megrogyasztott terdekkel, erosen a vallhozszoritott fegyverekkel, folymatosan celratartva a pontos lovesek erdekeben" . inkább jellemző a fásultság és a közöny. sok felvételen a katonák állva, sétálva támadták az épületet, poroszkáltak a golyózáporban, és csípőből tüzeltek, ugyanis a folyamatosan vállhoz szorított célratartott fegyver óriási energiát vesz ki. a pontos célzásról meg annyit, hogy közelharcban pont az az automata fegyver előnye, hogy lehet vele "kaszálni".ezt a II.VH óta tudják mennyire előnyös.egy fáradt katona, főleg nyáron amikor az izzadtság a szemébe folyik, nem éppen egy célzóbajnok. közelre viszont tökéletes ha jól megszórja a felbukkanó ellenséget. ezeket hajlamosak vagytok elfelejteni