10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • cifuatwork
    tmate6:
    Gif-et hogyan optimalizálsz? Erre a következő módxszerek vannak, ill. ezeket próbáltam ki a logódon:

1. Csökkentjük a szinek számát. Próbáltam, de 64k szintől lefele már nagyon csúnyán nézhett ki (a szinek animált Gif esetén folyamatosak, tehát az összes frame egy egységes paletátt használ, ami eltérő szineket használó frame-ek esetén ugye gondot jelenthet).
    2. kevesebb kép lett volna benne. Próbáltam, de igazából nem tetszett a megoldás, csak alig 3-4 képváltás fért volna bele a 100kbyte-os célméretbe.
    3. a végén a "Politika Kicsukva" el"fade"elés effekt kivevése. A gif-ben minden egyes képkocka egészben van elrakva, tehát éppen ezért az átfedési effektek ilyen méreteknél elég problémásak.
    4. A méret téma visszatérő, nekem azt mondták, hogy úgy 100 kbyte-nál ne legyen több lehetőleg.
    5. Te ajánlottad fel, hogy csinálsz egy bannert, amit örömmel is fogadtam. Azt én se tudtam, hogy ennyi macera lesz vele, próbáltam a tiédet finomítani, de miután az eredmény nem volt túl meggyőző (nem vagyok valami nagy grafikus :)), gyorsan összehánytam egy egyszerübbet, hogy egyáltalán legyen egy. Ennyi. Nem kell megsértődni ilyesmi miatt...

És továbbra is, ha valakinek van kedve és ideje, és úgy gondolja, tud egy jó kis bannert összedobni, csak bátran tegye meg, mutassa meg a kész bannert, és ha mindenkinek tetszik, akkor lecseréljük.

Ghost ill. aki még próbálkozik: 680x120 ~ 680x132 pixel, ami a méretét illeti max. olyan 100kbyte körül lenne jó tartani.