-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Ren #29063 Egyébként szvsz a haborumuveszete.hu hirében kicsit sok a feltételezés. Amennyire én tudom, az eredeti hírben annyi volt, hogy egy "lényegében" új harckocsit terveznek rendszeresíteni, amiben teljesen új lesz a motor, a futómű, a fegyverzet és az elektronika. (Ebből szvsz már látszik hogy azért az alváz marad valamelyik bevállt darab). Egy szó sem esett a személyzet nélküli toronyról, csak a legtöbben rögtön a T-95-re asszociáltak, ami (bár hivatalosan erről sincs infó) elvileg ilyen.
Másrészről a személyzet nélküli toronynak is vannak hátrányai, pl. az automata töltő bonyolultsága, nincs manuális mód hiba esetén, stb). Arról sem szabad elfeledkezni, hogy az oroszoknak ott van több ezer régebbi hk., nem hiszem hogy most hirtelen lecserélik az összes T-72/80/90-est. Legjobb esetben is rendszerbeállítanak 1-2 tucatot, amit hosszú évekig csapatpróbáknak vetnek alá, azután pedig esetleg elkezdik valóban gyártani is, de nem hiszem hogy 10 éven belül néhány kivételezett alakulatnál többnél rendszerbe állna.
Én is szeretném ha valami komoly újdonsággal rukkolnának elő, de nem lepődnék meg, ha csak vmi T-80/90 upgrade lenne az új hk.