10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • fonak
    Szerintem az oroszokra gondolt (ne adj isten a NATO-ra?:)) Passz...
    Amúgy az oroszokat sem kell túlbecsülni, azért kötve hiszem hogy az US Army, NATO összeomlott volna a csúcstech t-72-esek és a MiG-ek csapásai alatt (a mai lezüllött, legatyásodott orosz sereget meg pár ezer csecsen harcos alázta le rendszeresn éveken keresztül), persze ha tényleg kitört volna a háború, ott az atom szólt volna elsősorban...
    Mondjuk az első öbölháborúban azért az amcsik megmutatták, hogy az izraeliek csodált győzelmei az arabok ellen azért nem olyasmi, amire más nem képes (az erőviszonyok meg az arab-izraeli háborúkban sem voltak olyan egyenlőtlenek, mint a térképre nézve gondolná vki, mert a zsidók tökig fegyverben még létszámban is szinte megközelítették a hadszíntéren lévő arab erőket, a repülők, tankok számában még néha enyhén fölényben is volt, nem beszélve a technikai fölényről, különösen 73-ban és azután, amikor már új made in usa cuccokkal harcoltak).
    Na persze mondjuk a magyar (mai vagy 70-80-as évekbeli mindegy) hadsereghez képest nyilván ég és föld a különbség az IDF javára. :)
    A franciákat meg persze divat leszólni (én sem szeretem őket), van is benne igazság, csak azért az igazság az, hogy ha Nagy-Britanniának nem lett volna ott a Csatorna, akkor ők sem tartottak volna ki tovább a németek ellen 40-ben, mint a békazabálók (azért Dunqerque-nél örültek hogy a bőrüket menthették egyáltalán). Az első vh-beli teljesítményüket viszont annyira nem lehet lehúzni... már amennyire érdemes rangsorolni egy olyan ostoba vérfürdőt ami az a háború volt. De ha már, az olaszokhoz képest a francia egy katonanemzet volt mindkét vh-ban:)