10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • steweee
    sztem két dologban tévedtek.

először is az önvédelmi fegyver viselésénél alapszabály hogy:

REJTVE kell viselni, nyilvánosan magyarországon csak fegyveres testületek tagjai hordhatják a fegyvereiket, pl:

rendőrség, katonaság, vpop, bv,hivatásos állományú tagjai, és ezek is csak a szolgálati idő alatt. lehet kihagytam vmit, de a lényeg, például a civil ruhás nyomozó,vagy bárki aki beosztása/hivatása miatt önvédelmi fegyver viselésére jogosult is csak rejtve viselheti fegyverét kötzerületen mindaddig, amíg vmilyen oknál fogva nincs olyan szituáció, ahol használnia kellene, és ha van rá lehetősége akkor a helyszínen tarózkodók előtt fel kell fednie hivatalos kilétét, azaz szolgálatba kell helyeznie magát a fegyver elővételekor

vagyis mivel a gépkarabély tulajdonképpen majdnem alkalmatlan a rejtett viseletre, ezért már kapásból megbukott az az ötlet hogy azt közterületen engedéllyel fogják viselni. nem beszélve arról, hogy nem is fognak ilyen fegyverre kiadni tartási engedélyt, függetlenül a lőszer típusától, ami viszont előfeltétele annak, hogy vki közterületen önvédelmi fegyvert viselhessen.vagyis csak otthon lehetlesz tartani, valószínűleg engedély nélkül is

a másik a gumilövedékes fegyver, ha valóban igaz akkor sztem nem sokáig lesz már forgalomban, hiszen a tv. kimondja hogy a 7,5 j CSŐTORKOLATI energiát meghaladó SZILÁRD lövedéket tüzelő fegyverek engedélykötelesek. ha jól emléxem röviden ez a lényeg. tehát mivel a gumi nem gáz, hanem inkább szilárt, és a torkolati energia meghaladja a megengedett értéket, ezért mindegy a lőszer típusa és hogy hány töltény fér el a feygverben