-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Nem kívánom leszólni a Zastavát, de azért azt éppen nem mondanám, hogy nem másol, a CZ99-esük is, amit felhoztál, valójában Sig P226 koppintás. Szóval az újításokról ennyit. Azt is tegyük hozzá, hogy a Sig egy speciális eljárást használ a csövek belső felületén, és 20 000 lövéses teszteket is probléma nélkül teljesít. Azért nem hiszem, hogy a Zastava erre képes lenne.
Az, hogy a fegyver acél- vagy polimertokos, még nem igazán befolyásolja, hogy milyen lőszert visel el, azt a tervezés, az alkalmazott anyagok és a gyártástechnológia, no meg a minőségellenőrzés határozza meg. Lehet csinálni sz@r acéltokos pisztolyt is.
Személy szerint Zastava pisztolyal nem volt még kapcsolatom, vadászpuskáikat próbálgattam, de minőségre, kidolgozottságra a CZ azért meggyőzőbb volt, ezért választottam inkább a cseh gyár termékét (nem is bántam meg eddig).
A HK Mk.12 a kapkodás terméke, maxima mea culpa. Ilyen fegyver nincs, a HK Mark 23-ra gondoltam. Ez az USP család mellékága, de annál nagyobb tokot kapott .45ACP kaliberes pisztoly direkt a SOCOM-nak (az egyesült államok speciális erőinek parancsnoksága) készítve.
[center]