-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
harcu #17593 Akiket én hallottam, láttam, olvastam, azoknál az volt az általános vélemény, hogy önvédelmi fegyvernek (polgári célra, nem katonaira) az ideális egy forgótáras revolver .45, Parabellum 9mm vagy hasonló kaliberben. A támadás elhárítására várhatóan közelre fog lövést leadni a delikvens (5 m-en belül), ekkora távolságon eltalálni egy emberi alakot bárki képes. A legfontosabb, hogy az első lövés esetén megtántorodjon a támadó, mert ekkor el kell menekülni a helyszínről, és nem kell tűzharcba keveredni senkivel. Egy mezei polgár nem képes tűzpárbajt vívni, ott a lényeg a támadás gyors elhárítása. Egy forgótáras sokkal kevésbé igényes, megbízhatóbb, nem igényel olyan mértékű karbantartást, pontosabb. Ha pedig a betárazott 5-6 lőszer nem volt elegendő, akkor úgyis mindegy már, újratölteni várhatóan nem lesz idő. Egy .38-as forgótáras 2 collos csővel ideálisan rejtve viselhető, nem túl nehéz, megbízható, szóval ha nekem kellene, akkor egys ilyenen gondolkodnék el. Mondjuk ezekbe lehet tölteni .357-es Magnumot is, ha jól tudom, és ha a revolver gyártója megengedi ezt.